Elena Udrea: Nu e normal ca Ponta să rămână în funcţie. Moţiunea nu va trece VIDEO

Elena Udrea a declarat, marţi, că va vota pentru moţiunea de cenzură, dar nu din motivele prezentate de liberali, despre care spune că sunt "slabi", astfel încât "aşteaptă ba ajutorul lui Dragnea, ba ajutorul lui Oprea, ba ajutorul Justiţiei". Aceasta a mai spus că nu crede că pe Klaus Iohannis îl interesează dacă Victor Ponta pleacă sau rămâne, fiind indiferent la schimbarea Guvernului.

22 sept. 2015, 08:05
Elena Udrea: Nu e normal ca Ponta să rămână în funcţie. Moţiunea nu va trece VIDEO

Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor care au aştepta-o la ieşirea de la secţia 2 de Poliţie că va vota moţiunea de cenzură, dar din motivele ei, nu din cele prezentate de PNL. De asemenea, aceasta crede că moţiunea PNL nu va trece.

Voi vota pentru moţiunea de cenzură, dar nu din motivele pe care le-a scris acolo PNL. Am aşteptat şi eu o moţiune serioasă. A trecut vacanţa, am crezut că s-au întors cu forţe proaspete şi o să vedem cum e criticat Guvernul.

Actuala guvernare nu este în stare să aducă fonduri europene în România. Suntem în situaţia în care din nou vom pierde bani europeni. Am pierdut 8 miliarde şi după un an jumătate încă nu poţi depune proiecte. Am încercat, m-am uitat pe site-uri, mă întreabă lumea dacă se pot lua bani europeni. Încă nu se pot lua bani europeni.

De asemenea, Ponta şi Guvernul au reacţionat nepotrivit pentru România la problemele refugiaţilor. Când colo citesc o pagină.. Ne-au luat în râs. Să votăm moţiunea pentru că Ponta a fost trimis în judecată. Voi vota moţiunea, dar din motivele mele. Nu va trece moţiunea„, a spus Elena Udrea.

„Nu mi se pare normal ca Ponta să rămânî în funcţie”

Întrebată de jurnalişti dacă i se pare normal ca Victor Ponta să rămână în funcţia de premier, în condiţiile în care a fost trimis în judecată, aceasta a răspuns că „nu”. „Nu mi se pare normal ca un premier care este trimis în judecată să rămână în funcţie. Nu-i cunosc dosarul, dar dacă domnul Ponta a avut argumente şi eu cred că a avut, trebuie să nu ajungă în situaţia asta„, a spus Elena Udrea.

Aceasta i-a criticat pe liberali pentru că nu au făcut o moţiune „serioasă” şi că au aşteptat ajutorul lui Liviu Dragena sau al lui Gabriel Oprea, pentru că ei „nu sunt stare să facă nimic singuri”.

Este vorba de o problemă de imagine. Acum, ei, cei de la PSD, domnul Ponta apeciază dacă faptul că a fost trimis în judecată este un motiv pentru a-şi da demisia, dar o moţiune de cenzură o faci serios. Ai ce să scrii pe o moţiune de cenzură. Dar cei de la PNL constat că sunt aşa de slabi, încât aşteaptă ba ajutorul lui Dragnea, ba ajutorul lui Oprea, ba ajutorul Justiţiei. De unii singuri nu sunt în stare să facă nimic„, a mai completat Udrea.

„Că e Ponta, că e altcineva, lui Iohannis îi convine orice situaţie”

Deputatul a precizat că pe preşedintele Klaus Iohannis nu îl interesează dacă Guvernul este condus de Ponta sau de altcineva.

„Iohannis trebuie să facă ce este politic corect. Nu cred că îl interesează deloc pe domnul Iohannis că Victor Ponta pleacă sau rămâne. O fi o oarecare presiune din partea PNL să încerce Iohannis să îi aducă la Guvernare, însă nu îl văd pe domnul Iohannis dispus să se implice în schimbarea Guvernului. Că e Ponta, că e altcineva, lui Iohannis îi convine orice situaţie„, a mai precizat Udrea.

În final, deputatul Elena Udrea a mărturisit că nu va candida la alegerile prezidenţiale. „Nu m-am gândit să candidez la prezidenţiale şi nu voi candida”, a conchis aceasta.