ELENA UDREA a explicat pe Facebook gestul NEOBIŞNUIT din Parlament

Elena Udrea şi-a explicat pe Facebook gestul controversat din plenul Camerei Deputaţilor. "E un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că "totul e în regulă", susţine Udrea.

RomaniaTV.net
09 feb. 2015, 22:10

„Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. 

În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că „totul e în regulă”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

După ce a revenit de la tribună în plen, Elena Udrea s-a intors spre camere, ba chiar le-a cautat special cu privirea pentru a face un gest atipic. 

Inainte de a se aseza, Elena Udrea si-a atins cu aratatorul nara dreapta, după cum se poate vedea din imagini:

Elena Udrea: Vă cer să aprobaţi favorabil cererile de urmărire penală. Am devenit o ţintă

La mai multe posturi tv gestul Elenei Udrea a fost interpretat, între altele, ca fiind un gest făcut de cei aflați în închisoare semnificația fiind: „Împărtășim aceleași secrete”. 

Cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în dosarul „Gala Bute” a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 219 voturi „pentru” și 102 voturi „împotrivă”. Anterior, parlamentarii au aprobat, cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”, cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul „Gala Bute” pe numele fostului lider PMP.