Elena Udrea a scăpat de sechestrul pe avere în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, contestaţia formulată de Elena Udrea faţă de sechestrul asigurător dispus de DNA în luna decembrie anul trecut, în dosarul privind finanţarea campaniei din 2009. Decizia este definitivă. 

RomaniaTV.net
25 mai 2018, 12:06
Elena Udrea a scăpat de sechestrul pe avere în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009

„Admite contestaţia formulată de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva ordonanţei din data de 12.12.2017 dispusă în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticoruptie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 13.11.2015 a PÎCCJ – DNA asupra bunurilor imobile. Definitivă”, se arată în decizia instanţei, consulttaă de Mediafax.

„La data de 13 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au admis cererea inculpatei Udrea Elena Gabriela de instituire unei garanţii reale imobiliare asupra imobilelor SC Băi Boghiş SRL (două terenuri având suprafeţe de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. şi construcţiile aferente) pentru constituirea cauţiunii de 5.000.000 lei, stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015 şi au dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Băi Boghiş S.R.L., bunuri în valoare de 5.000.000 lei.Potrivit dispoziţiilor legale, cauţiunea poate fi depusă de inculpată sau de un substituit procesual al inculpatei. Precizăm că, la data de 12.11.2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015″, a precizat DNA la acel moment.

Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului la data faptelor, este acuzată că, în perioada octombrie – noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheorghe Nastasia, la acea vreme secretarul general al ministerului, să ceară şi să primească suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, în schimbul asigurării plăţii unor contracte pe care societatea respectivă le avea în derulare. Alături de Elena Udrea, au mai fost trimişi în judecată Ioana Băsescu, Dan Andronic, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon şi Silviu Wagner

Contractele, în valoare de aproape 50 de milioane de euro, fuseseră încheiate cu autorităţi locale finanţate de Ministerul Turismului privind construirea de domenii schiabile şi telegondole, în cadrul programului „Schi in România”, spune DNA.

„Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului Nastasia Gheorghe atât suma pe care urma să o solicite de la reprezentantul societăţii comerciale în schimbul asigurării finanţării ce urma să fie aprobată de către minister în contul unor lucrări deja executate de societate, cât şi denumirea firmei către care urma să se realizeze plata foloaselor pretinse (a mitei). În perioada 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat în contul firmei indicate, în două tranşe, suma de 918.864 lei, în baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, deşi societăţile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie naţională de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale”, arată DNA.

În realitate însă, banii ar fi fost folosiţi pentru plata unor servicii de publicitate stradală pentru campania electorală a unuia dintre candidaţi.