ELENA UDREA poate fi ARESTATĂ. Deputaţii au APROBAT toate cele ŞASE cereri DNA, într-o şedinţă-maraton

ELENA UDREA poate ajunge la închisoare. Deputaţii au aprobat, luni, în plen toate cererile DNA de arestare a Elenei Udrea, precum şi cererile de urmărire penală, în dosarul Gala Bute şi în dosarul Microsoft. Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor au fost în total ŞASE cereri - trei de arestare și trei de urmărire penală. După ce Hotărârile Parlamentului sunt publicate în Monitorul Oficial, procurorii le pot pune în aplicare.

09 feb. 2015, 16:09
ELENA UDREA poate fi ARESTATĂ. Deputaţii au APROBAT toate cele ŞASE cereri DNA, într-o şedinţă-maraton

Deputaţii au avizat toate cele şase cereri ale DNA de urmărire penală şi arestare preventivă, într-o şedinţă care s-a întins până după miezul nopţii şi care a durat mai bine de şase ore.

Elena Udrea a ţinut un discurs în faţa deputaţilor, însă nu a reuşit să-i convingă după ce le-a solicitat să avizeze doar urmărirea penală, nu şi arestarea. Cererile de arestarea au trecut fără probleme de votul plenul Camerei Deputaţilor. 

UPDATE 00.30 A treia cerere de arestare a Elenei Udrea, pentru încălcarea măsurii controlului judiciar în dosarul „Microsoft, a fost aprobată de deputaţi cu 152 voturi „pentru” şi 82 „împotrivă”

UPDATE 00.20 S-a încheiat şi votul deputaţilor pe cea de-a treia cerere de arestare a Elenei Udrea .

UPDATE 23.40: Deputaţii au aprobat A DOUA cerere de arestare a Elenei Udrea.

Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft, la cererea DNA, cu 202 voturi „pentru” şi 65 „împotrivă”.

UPDATE 23.10: Prima decizia de arestare a Elenei Udrea a fost publicată în Monitorul Oficial.

UPDATE 23.00: Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea în dosarul „Microsoft”, cu voturi 243 de voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților.

UPDATE 22.00: Deputaţii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

Cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în dosarul „Gala Bute” a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 219 voturi „pentru” și 102 voturi „împotrivă”. În sală au fost prezenți 328 deputați. Votul a fost secret cu bile.

UPDATE 21.30: A început votul pentru cererea de arestarea Elenei Udrea.

UPDATE 21.20: A doua cerere de extindere a urmăririi penale a  Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.

Cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul „Gala Bute” pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 341 de deputați. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.

Deputaţii s-au exprimat, prin vot secret cu bile, asupra solicitării nr.326/C/2015 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

UPDATE: A început votul pentru cea de-a doua cerere de urmărire penală. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 20.45: Prima cerere de urmărire penală a  Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea procurorilor privind începerea urmărirea penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 285 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”, conform unor surse parlamentare.

UPDATE 20.00: S-a început votul pentru prima cerere.

UPDATE Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plen, fără să aştepte votul.

Deputatul a fost întrebat, la plecare, dacă nu aşteaptă să vadă rezultatul votului în cazul său.

”Pot vedea cum votează colegii şi din altă parte…”, a răspuns Udrea, fără să facă alte declaraţii.

UPDATE 19.40. Elena Udrea şi-a început discursul în faţa deputaţilor.

Elena Udrea, fostul candidat PMP la preşedinţia României, a declarat că ceea ce i se întămplă provine din faptul că i-a criticat pe cei care deţin puterea în România.

Citeşte mai mult: Elena Udrea: Vă cer să aprobaţi favorabil toate cererile de urmărire penală care mă vizează. Am devenit o ţintă

UPDATE 18.10 Elena Udrea a ajuns la Parlament. Aceasta nu a dat declaraţii.

_________________________________________________________________________

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să decidă prin vot dacă dă undă verde arestării Elenei Udrea.

Colegii de Cameră ai fostului ministru al Turismului vor vota şase cereri: două de incepere a urmăririi penale, trei de arestare preventiva, precum şi o cerere pentru extinderea urmăririi penale. 

PSD şi PNL au anunţat că vor vota cererile DNA de arestare preventivă şi urmărire penală, în timp ce PMP se va opune arestării preventive.

CITEŞTE ŞI ARESTAREA ELENEI UDREA. Vasile Blaga: PNL votează la vedere pentru a nu exista SURPRIZE VIDEO

„În cazul Udrea primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reținerea și arestarea preventivă în dosarul Microsoft și al șaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft”, a declarat secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU, primul mesaj pentru ELENA UDREA, aflată la un pas de arestare

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, cererea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Votul va fi secret, cu bile. 

 „Nu este prima dată când se termină târziu, a mai fost odată şedinţă până la ora 1,30. Aici fiecare vot va fi distinct, două voturi cu bile nu se pot desfăşura odată, pentru că nu are cum să primească cineva patru bile odată. Vor fi şase runde de vot„, a mai spus Mircovici.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, duminică, toate cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Fosta şefă a PMP a venit, însoţită de avocaţi, pentru a se apăra în faţa colegilor săi jurişti, la final ea declarând că le-a cerut să încuviinţeze începerea urmării penale, dar măsura arestării preventive este, în opinia sa, una „excesivă”.