Elena Udrea NU era la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu în ziua în care ar fi luat ŞPAGA de 900.000 euro

Alibiul conform căruia Elena Udrea ar fi fost la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu în ziua în se spune că a primit cele 900.000 de euro, nu stă în picioare, întrucât între cele două momente există o distanţă de un an. Denunţătorii spun că Elena Udrea ar fi primit mita la sediul MDRT, pe 6.10.2011, iar presa a scris că în acea zi fostul ministru era la Constanţa, la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu, confundând însă anii, întrucât Elena Băsescu a murit în octombrie 2010.

RomaniaTV.net
03 mart. 2015, 09:40
Elena Udrea NU era la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu în ziua în care ar fi luat ŞPAGA de 900.000 euro

Elena Udrea a cerut o confruntare cu denunţătorii ei la DNA, pe tema presupuselor şpăgi pe care le-ar fi încasat în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru vrea să se întâlnească cu Gheorghe Nastasia, fost secretar general al MDRT, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Adrian Gărdean – om de afaceri şi Anamaria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

Presa a scris că Elena Udrea poate invoca drept alibi faptul că pe 6 octombrie 2010 a fost prezentă, împreună cu premierul de atunci, Emil Boc, şi cu alţi colegi din Guvern şi din PDL, slujba de înmormântare a mamei preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu. Totul este, însă, rodul unei confuzii, întrucât în referatul procurorilor se arată că faptele s-ar fi produs pe 6 octombrie 2011.

„La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.
Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gardean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (…) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”, se arată în referatul DNA.

„La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.
Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gardean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (…) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”, se arată în referatul DNA.