ELENA UDREA rămâne în arest de Paşte

ELENA UDREA rămâne în arest. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat vineri cererea depusă de fostul ministru pe 3 aprilie, respingând solicitarea fostului ministru. Sentinţa poate fi atacată. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2015, 13:39

ELENA UDREA rămâne în arest. Magistraţii au respins cererea fostului ministru de a fi plasată sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Sentinţa poate fi atacată de Elena Udrea cu recurs. 

Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.

DNA a extins URMĂRIREA PENALĂ împotriva Elenei Udrea pentru SPĂLARE DE BANI

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Elena Udrea mai este cercetată și în dosarul „Microsoft”, însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar.

SPP a desecretizat documente legate de Elena Udrea. Fostul ministru află azi dacă scapă de arest

SPP a desecretizat documentele care o privesc pe Elena Udrea, iar informaţiile nu o ajută deloc, potrivit România TV. SPP le-a comunicat anchetatorilor că Elena Udrea a renunţat de două ori la ofiţerul SPP care o proteja. S-a întâmplat chiar în zilele care au urmat şpăgii de 900.000 de euro adusă într-o geantă, la minister. La ora 12 judecătorii de la Înalta Curte decid dacă o menţin în spatele gratiilor sau îi permit să petreacă Paştele acasă, în arest la domiciliu. 

Răspunsul SPP legal de Elena Udrea a fost depus la dosar, însă nu schimbă cu nimic situaţia ei deoarece nu se poate dovedi dacă Elena Udrea se afla sau nu în sediul ministerului Dezvoltării în data de 6 octombrie 2011, zi în care unul dintre denunţări a declarat că i-a dus o geantă cu 900.000 de euro. SPP susţin e că nu aveau de ce să păstreze o astfel de evidenţă. Singurul lucru care apare în dosarul lor este că în perioada 8 – 10 octombrie 2011 şi 13 – 14 octombrie 2011, Elena Udrea a renunţat la pază fără a se specifica motivul, potrivit România TV.