IMAGINI EXCLUSIVE. Elena Udrea, în costum de baie. Face PLAJĂ în arest la domiciliu VIDEO

Elena Udrea a fost plasată de instanţă în arest la domiciliu, dar decizia nu pare să o afecteze prea mult.

21 mai 2015, 14:57
IMAGINI EXCLUSIVE. Elena Udrea, în costum de baie. Face PLAJĂ în arest la domiciliu VIDEO

Elena Udrea a fost surprinsă în costum de baie, la plajă, pe terasa apartamentului său, aflat într-un cartier rezidenţial.

CITEŞTE ŞI DOSARUL GALA BUTE. Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu VIDEO

Fostul ministru profită din plin de vremea excelentă din Capitală şi se bronzează, afiţînd o dispoziţie excelentă, în contradicţie cu cea din cele 72 de zile petrecute în arest.

Elena Udrea a ieşit din închisoare pe 7 mai, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au aprobat contestaţia sa la măsura arestului preventiv în dosarul „Gala Bute” şi au decis să fie judecată în stare de arest la domiciliu. Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor.

Joi, 21 mai, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, rămâne în arest la domiciliu în dosarul Gala Bute. ICCJ a judecat contestaţia  Elenei Udrea la măsura arestului la domiciliu în dosarul „Gala Bute”.

La finalul şedinţei, Elena Udrea a spus că a cerut revocarea în totalitate a măsurii de arest, dar a arătat că nu crede că instanţa va admite solicitarea sa: „A fost o şedinţă scurtă. (…) Starea de libertate este firească şi ar trebuie să fie regula, chiar şi pentru cei care sunt acuzaţi de încalcarea legii. În aceste vemuri, în care o simplă acuzatie te duce direct în penitenciar, iar arestul preventiv este generalizat, evident că este foarte greu, la doar doua săptămâni de când am primit arest la domiciliu, mult mai uşor decat arestul in puşcărie, este foarte greu ca o instanta să dispună o măsură mai uşoară. Noi am cerut revocarea măsurii în totalitate, adică nicio măsura preventivă. Trebuie să rămân consecventă cu ceea ce cred: indiferent care ar fi acuzaţia, dacă nu vorbim de persoane violente sau care se sustrag urmăririi penale ori care vor să influenteze martorii, starea fireasca ar fi acea de libertate”.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.