ELENA UDREA: Cu Vasile Blaga în fruntea sa, PDL A MURIT. Astăzi, Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!”

Elena Udrea, liderul PMP, lansează un atac la adresa preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în urma deciziei partidului pe care îl conduce de a fuziona cu PNL şi de a renunţa la numele PDL.

17 iul. 2014, 11:18
ELENA UDREA: Cu Vasile Blaga în fruntea sa, PDL A MURIT. Astăzi, Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!”

Elena Udrea redă, pe Facebook, două declaraţii ale lui Vasile Blaga:

Vasile Blaga în 23 martie 2013: „Eu nu am fost niciodată în PSD. Nici în PNL. Eu am fost numai în partidul ăsta… Şi de aici o să plec acasă. Nu accept ca cineva să-mi pună la îndoială loialitatea faţă de partid. Trebuie să facem reconstrucţia în jurul nostru a Dreptei româneşti. Dar cum? Cu portocaliu, cu trandafir şi cu Verde înrourat”.

Vasile Blaga în 14 iulie 2014: „În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal… Pentru că, într-o astfel de negociere, fiecare trebuie să câştige”.

„Se impun trei constatări: Se vorbeşte despre fuziune şi despre funcţii. Nicăieri despre principii şi valorile pe care le susţine noul partid sau despre ce va face pentru români. Am avut dreptate anul trecut: cu Vasile Blaga în fruntea sa, PDL a murit. Astăzi, Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!” PMP rămâne singura formaţiune de centru-dreapta din România care îşi asumă protejarea statului de drept, independenţa Justiţiei, depolitizarea instituţiilor statului şi creşterea nivelului de trai al oamenilor”, scrie Udrea.

CITEŞTE ŞI PDL DISPARE. Liderii PDL şi PNL au bătut în cuie numele viitorului partid: PNL. Imnul: Verde înrourat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat joi că numele partidului rezultat în urma fuziunii între liberali şi democrat-liberali va fi PNL, iar sediul acestuia se va afla în aleea Modrogan nr.1.

‘În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar – şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie – că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL, deci PNL+PDL. Sediul partidului va fi aici, aproape, în Modrogan 1 (sediul central al PDL – n.r.), imnul va fi cel pe care îl cunoaşteţi deja, ‘Verde înrourat”, a declarat Blaga, la sediul PDL Bucureşti.

Vasile Blaga a fost întrebat de ce a renunţat la numele partidului şi a preluat numele PNL:

‘Nu poţi să pleci la drum dorindu-ţi ca numai unul să aibă de câştigat. (…) Scopul comun este crearea acestei mari structuri politice, pe care nu o fac nici pentru mine, nici pentru domnul Iohannis. Nu ne-a interesat aici oameni, nume, ne-a interesat proiectul ca atare iar proiectul este un mare partid care se constituie nu numai ca alternativă la PSD. Noi am vorbit foarte puţin despre PSD în perioada asta, chiar dacă, evident, el şi-a strâns tot ce a avut de strâns pe partea stângă, noi în continuare a trebuit şi trebuie să creăm o alternativă iar convingerea mea este că noul partid va învinge şi la prezidenţiale şi în 2016 la alegerile generale‘, a susţinut Blaga.