Elena Udrea, despre plimbarea dosarului privind finanţarea campaniei electorale între instanţe: Un rechizitoriu de doi lei

Elena Udrea a vorbit în exclusivitate la România TV despre faptul că procurorii "îî plimbă dosarele", declarând că nu au compenţa necesară.   

19 iul. 2017, 18:02
Elena Udrea, despre plimbarea dosarului privind finanţarea campaniei electorale între instanţe: Un rechizitoriu de doi lei

Întrebată de ce crede că procurorii se tem să îi ancheteze dosarele, Elena Udrea a răspuns că poate s-au săturat şi ei. „S-or fi săturat domnul Ciutacu. Dacă nu ar fi grav, pe mine chiar m-ar amuza situaţia. Azi, unde mă condamnase în Gala Bute, s-a declinat competenţa spunând că nu au competenţa necesară pentru a ancheta dosarul. Eu pun pe seama rechizitoriului foarte prost făcut. Se poate ca ambele instanţe să considere că nu sunt competente să judece speţa”, a declarat Elena Udrea.

„Din ianuare-februarie 2015, solicitările au pronit de la doamna procuror Iorga Moraru şi au culminat cu cele de la domnul procuror Bulancea. Oare ce s-o fi întrebat la prima solicitare de arestare? Cum a fost atunci cu presiunile? Doamna Kovesi are o ţintă preferată din mine şi a făcut tot posibilul să mă aresteze”.

Elena Udrea a subliniat că nimeni nu e anchetat pentru campania din 2009. „Cei care au dus banii acasa nu au dosare, iar cei care au dus banii la partid au dosare”.

Citeşte şi: Dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009 este retrimis instanţei supreme

„Epopeea dosarului in care sunt acuzata referitor la finantarea unor cheltuieli din campania prezidentiala si de Referendum din 2009, continua. Dupa ce ICCJ, prin judecatoarea Florentina Dragomir,(aceeasi din dosarul Gala Bute), si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti, astazi si aceasta instanta a decis ca nu are competenta materiala sa judece cauza!!!, retrimitand-o la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In realitate, motivul acestei situatii neobisnuite este ca asa de mult s-a straduit sa ma acuze domnul procuror Bulancea, foarte apropiatul doamnei Kovesi si procuror si in dosarul Gala Bute, incat a facut un Rechizitoriu de doi lei.
Faptele de care ma acuza acesta, chiar daca mi-ar fi imputabile asa cum sustine domnul procuror, ar fi contraventii si nu infractiuni, iar legea aplicabila ar fi Legea finantarii partidelor politice si nu Codul Penal. Trec acum peste abuzul prin care a determinat o alta parte din dosar sa declare intr-un anume fel, incat sa poata fi facuta o acuzatie la adresa mea, motiv pentru care am formulat plangere la Parchetul General impotriva domnului procuror DNA. Sa vedem ce urmeaza…”, a scris pe Facebook Elena Udrea.