Elena Udrea, despre posibila arestare: Orice este posibil

Elena Udrea a declarat, la "Gândul Live", că nu există nici o semnătură care să ducă la incirminarea ei în dosarul Galei Bute, posibilele ilegalităţi fiind comise de către Rudel Obreja care nu şi-a respectat obligaţiile din contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. De asemenea, Udrea a dat explicaţii privind relaţiile sale cu omul de afaceri Gheorghe Stelian.

02 feb. 2015, 20:48
Elena Udrea, despre posibila arestare: Orice este posibil

Întrebată dacă se aşteaptă să fie arestată în perioada următoare ca urmare a problemelor din justiţie, Elena Udrea a răspuns: „Orice este posibil (…) Mă aştept la absolut orice, dar nu mă aştept ca cineva să vină alături de mine în această bătălie”.

În ce priveşte Gala Bute, Udrea a susţinut că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a procedat în limite legale. „Nu s-a putu să fim noi organizatorii galei. Noi am făcut un contract de finanţare de promovare a brandului turistic, a celebrei frunze. Pentru că domnul Rudel Obreja nu şi-a făcut treaba cum trebuie – nu a afişat frunza peste tot – nu a primit toţi banii contractaţi. Dacă a făcut ceva ce nu trebuie cu banii primiţi, să răspundă domnul Obreja”, a declarat Elena Udrea.

Ea a arătat că, deşi ea a ţinut să se organizeze gala la Bucureşti, nu apar semnături de-ale ei pe contractele încheiate întrucât îşi delegase din atribuţii secretatului general şi directorilor din MDRT. „Eu n-am o semnătură în acest dosar. Nu există nimeni care să spună că i-am cerut să facă ceva ilegal. De ce să fiu acuzată? Nu m-am aşteptat să se reţină vreo acuzaţie împotriva mea”, a spus Udrea.

Totodată, deputatul PMP a spus că nu a beneficiat, contrar a ceea ce susţin procurorii, de bunuri provenite din comiterea de către Dorin Cocoş a unor infracţiuni în dosarul despăgubirilor. „Bunurile de la partaj erau dobândite până în 2007”, a spus Udrea.

Ea a povestit cum a scăpat şi de creditul contractat la o bancă. „În 2007, a venit la mine Gheorghe Stelian cu un teren foarte bun, raportat la poziţie. Era un preţ rezonabil, raportat la perioada de boom imobiliar. Am făcut un credit de 3.200.000 euro să cumpăr terenul, în ideea că în doi ani construiesc pe el locuinţe, le vând şi scot şi profit. La bancă am garantat cu terenul şi cu toate bunurile familiei, tot. Am pus ipotecă pe tot. După ce am cumpărat terenul am constatat că nu se putea construi pe teren pentru că nu se putea emite PUZ. Doi ani m-am chinuit să scot PUZ”, a povestit Udrea precizând că, între timp, preţul terenului scăzuse şi avea dificultăţi să mai achite ratele la bancă.

„Ca urmare, i-am domnului Stelu să-şi ia terenul cu tot cu credit, din care totuşi se plătise o parte, dar Stelu nu mi-a dat niciodată banii înapoi”, a mai spus Udrea.

Întrebată care sunt relaţiile dintre ea şi Traian Băsescu în ceea ce priveşte poziţionarea faţă de scandalul care o opune lui Florian Coldea, Udrea a răspuns: „Iarăşi aşteptăm să ne salveze preşedintele Băsescu, să ne spună el… E mai puţin important asta, important este să-i întrebăm pe cei efectiv implicaţi dacă este aşa sau nu. Cel mai important este să spună domnul Coldea (…) Dacă preşedintele ar spune ceva, probabil n-ar duce la nimic. Tot eu aş fi cea atacată. Traian Băsescu nu m-a sfătuit nimic, este o luptă pe care o duc singură. 10 ani s-a spus că Elena Udrea nu stă pe picioarele ei. Uitaţi-mă pe picioarele mele!”.

Udrea a dat detalii şi despre genul de informaţii pe care i le dădea lui Traian Băsescu, cât acesta a fost preşedinte al României. „Eu aveam avantajul de a nu sta în birou, de a mă întâlni cu parlamentari, cu cei din presă, cu oameni de afaceri ancoraţi în mediul politic. Ce mi se părea de interes pentru preşedinte, îi mai spuneam şi lui (…) De exemplu, faptul că la ANRP, doamna Crinuţa Dumitrean nu-şi respectă atribuţiile conform legii”, a mai spus Udrea.