Elena Udrea, după alegerea Alinei Gorghiu: Mă uit ce linişte suspectă este…

Elena Udrea a comentat, joi, alegerea Alinei Gorghiu la şefia PNL, spunând, ironic, "ce uşor se trece peste modul în care a fost criticată susţinerea preşedintelui pentru mine".

18 dec. 2014, 13:57
Elena Udrea, după alegerea Alinei Gorghiu: Mă uit ce linişte suspectă este…

Mă uit ce uşor se trece peste modul în care a fost criticată susţinerea preşedintelui pentru mine. Era normal să iasă Alina Gorghiu cu susţinerea lui Klaus Iohannis. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă preşedintele ar fi spus lui Boc sau lui Blaga că o pun pe Udrea. Acum, Iohannis spune că „o susţin pe Alina Gorghiu”. Este o imagine mai bună pentru partid decât Teodor Atanasiu. Mă uit ce linişte suspectă este. Personalitatea oamenilor este cea care generează dezbateri, nu funcţiile„, a spus Udrea la Adevarul Live.

Deputatul Alina Gorghiu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, devansându-l la vot pe contracandidatul său, Ludovic Orban.

Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban doar 27 de voturi. Susţinută de Klaus Iohannis, Gorghiu a fost sprijinită şi de seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit, joi, la Palatul Parlamentului pentru a alege noul preşedinte al partidului, cel care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce noul PNL până la Congresul din 2017.

Pentru succesiunea lui Klaus Iohannis s-au înfruntat deputaţii Alina Gorghiu, susţinută de Iohannis, şi Ludovic Orban, sprijinit de fostul lider al PNL, Crin Antonescu. Gorghiu şi-a anunţat joi seara candidatura, Teodor Atanasiu retrăgându-se din cursă în favoarea ei.

În debutul şedinţei, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL.