Elena Udrea, ÎNFUNDATĂ şi mai mult de complici. Ce le-au spus Faur şi „Stelu” procurorilor în seara reţinerii

Elena Udrea primeşte lovitură după lovitură, după ce a fost reţinută de procurorii DNA. Apropiaţii ei, Gheorghe Stelian, zis "Stelu", si Alexandru Faur, au recunoscut totul. Cei doi sunt cei care au ajutat-o pe Udrea să scape de controversatul credit de peste 3 milioane de euro şi le-au mărturisit procurorilor că i-au dat şpagă fostului ministru al Turismului şi fostului ei soţ, Dorin Cocoş.

11 feb. 2015, 09:20
Elena Udrea, ÎNFUNDATĂ şi mai mult de complici. Ce le-au spus Faur şi „Stelu” procurorilor în seara reţinerii

Alexandru Faur şi Stelian Gheorghe au petrecut şi ei mai multe ore la DNA marţi seară, când a fost reţinută pentru 24 de ore. Cei doi au îngropat-o şi mai mult pe Elena Udrea, după ce au recunoscut că preluarea creditului de 3 milioane de euro contractat de Elena Udrea a fost menită să mascheze o şpagă dată cuplului Dorin Cocoş-Elena Udrea.

Cum arată CELULA în care şi-a petrecut noaptea Elena Udrea FOTO

Deşi Alexandru Faur a preluat atât creditul de 3 milioane de euro, cât şi terenul cumpărat cu acei bani, pământul urma să se întoarcă la Dorin Cocoş şi Elena Udrea, care voiau să construiască un ansamblu rezidenţial. Mai mult, Faur şi Stelian Gheorghe figurau în acte ca dezvoltatori, dar au recunoscut că urmau să cedeze o parte din el Elenei Udrea. Faur şi Stelian Gheorghe sunt cercetaţi pentru cumpărare de influenţă, iar Udrea pentru trafic de influenţă, după ce Dorin Cocoş le-a promis şi i-a ajutat, prin intermediul fostei soţii, să obţină decizii favorabile de la ANRP în legătură cu recuperarea unor bani din terenuri retrocedate.

Faptul că „Stelu” şi Faur au colaborat cu procurorii este dovedit şi de faptul că cei doi au fost lăsaţi să plece acasă, deşi fuseseră aduşi cu mandat la DNA.

În cursul anului 2010, Faur Alexandru, persoană din cercul relaţional al lui Gheorghe Stelian a preluat creanţa aferentă creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Udrea Elena – Gabriela la BRD – Group Societe Generale SA.

Programul Elenei Udrea în Arestul Poliţiei Capitalei

Potrivit procurorilor, din cercetările efectuate rezultă că preluarea creditului a reprezentat doar o modalitate de ascundere a circuitului financiar şi a beneficiarului real al bunurilor, respectiv a investiţiei ce urma a se realiza pe terenul cumpărat din credit.

 Astfel, în perioada aprilie 2013 – iunie 2013 inculpatul Cocoş Dorin, în mod direct precum şi prin intermediul societăţii pe care o controlează – Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, respectiv prin intermediul unor rude –sau apropiaţi ( asociat la Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL) a încheiat mai multe „Promisiuni bilaterale de vânzare – cumpărare a unui bun viitor”, având ca obiect suprafeţe construite din proiectul imobiliar pe care promitentul vânzător se presupunea că îl va dezvolta pe terenul din str. Neajlovului nr. 87 – 95 din mun. Bucureşti (teren achiziţionat din creditul BRD):

– Promisiune bilaterală  de vânzare – cumpărare a unui bun viitor cu încheiere de autentificare având ca obiect 13,42% din întregul proiect imobiliar şi un preţ de 1.200.000 de euro, plătibil astfel: 400.000 de euro în termen de 90 de zile şi diferenţa la momentul încheierii contractului, promitent cumpărător COCOŞ DORIN;

– Promisiune bilaterală  de vânzare – cumpărare a unui bun viitor cu încheiere de autentificare, având ca obiect 3,36% din întregul proiect imobiliar şi un preţ de 300.000 de euro, plătibil astfel: 100.000 de euro în termen de 48 ore şi diferenţa la momentul încheierii contractului, promitent cumpărător DINU ANCA-nr sora lui

– Promisiune bilaterală  de vânzare – cumpărare a unui bun viitor cu încheiere de autentificare, având ca obiect 6,72% din întregul proiect imobiliar şi un preţ de 600.000 de euro, plătibil astfel: 200.000 de euro în termen de 48 de ore şi diferenţa la momentul încheierii contractului, promitent cumpărător COCOŞ DORIN;

În total, în baza Promisiunilor de vânzare – cumpărare inculpatul Cocoş Dorin urma să asigure circa 2.100.000 euro din creditul preluat de FAUR ALEXANDRU. S-a stabilit, de asemenea că, în baza Actului adiţional nr. 28.06.2013, promitentul cumpărător Dinu Anca a achitat în contul creditului suma de 100.000 de euro, după ce anterior mai achitase încă 100.000 de euro.

Toate acestea constituie probe în sensul că preluarea creditului şi încheierea promisiunilor de vânzare – cumpărare au reprezentat doar o modalitate de disimulare a beneficiarului real al investiţiei şi a provenienţei sumelor de bani din care se efectuau plăţile aferente creditului, respectiv sumele primite cu titlu de folos necuvenit ca urmare a infracţiunilor de corupţie săvârşite.

Mai mult din Actul de partaj voluntar încheiat între Cocoş Dorin şi Udrea Elena Gabriela la data de 10 iunie 2013 rezultă că la momentul acestei tranzacţii au fost declarate următoarele datorii comune:

– Suma de 540.045 RON + TVA  ce urma a fi plătită către SC CALAMARI TRADING IMPEX SRL

– creditul în cuantum de 500.000 de euro, contractat de la Pescariu Dinu Mihail, scadent în anul 2021.

Ambele credite au fost preluate de inculpatul Cocoş Dorin. Mai mult cuantumul sumei împrumutată de la Pescariu Dinu Mihail, declarat la partaj se contrazice cu chitanţele identificate la percheziţia domiciliară în biroul lui Pescariu Dinu Mihail şi care atestă în fals că anterior partajului, respectiv până la data de 10 iunie 2013, s-ar fi restituit suma de 100.000 de euro.

Tot din actul de partaj rezultă că o mare  parte din bunurile imobile obţinute în perioada 2009 – 2013, cât şi din sumele de bani aflate în conturi au revenit numitei UDREA ELENA GABRIELA.  La acestea se adaugă şi o sultă de 2.000.000 de euro.