Elena Udrea mai face o încercare să iasă din închisoare. Cere să fie mutată în arest la domiciliu VIDEO

Elena Udrea speră să fi eliberată din arest înainte de Paşte. Avocaţii fostului ministru cer din nou înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu în dosarul "Gala Bute". Cererea se va judeca în 10 aprilie.

RomaniaTV.net
03 apr. 2015, 13:03
Elena Udrea mai face o încercare să iasă din închisoare. Cere să fie mutată în arest la domiciliu VIDEO

„Cu siguranţă mai sunt acte de urmărire penală de făcut. E vorba de audierea Elenei Udrea, audierea martorilor propuşi de noi. Aceste chestiuni se constituie în lucruri noi care vor fi folosite în cadrul cererii de înlocuire a măsurii preventive. Cererea de înlocuire va fi prezentată doar pentru doamna Udrea şi este o altă discuţie atunci când vii cu un singur inculpat în faţa instanţei faţă de atunci când DNA prezintă un lot de inculpaţi, cu toate acuzaţiile la comun, fără să arate pe fiecare în parte pentru ce trebuie să stea în arest preventiv în continuare”, a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Magistraţii ICCJ au menţinut joi decizia luată în 23 martie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea pusă sub acuzare în dosarul „Gala Bute”.

Citeşte şi: Elena Udrea, vizitată de mama sa şi de Ruxandra Dragomir, după hotărârea privind rămânerea în arest

Citeşte şi: Cum a speriat Elena Udrea şantajiştii din cazul Lucinschi: Şpagă de 25.000 de euro, returnată de frică

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Elena Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie.