Elena Udrea s-ar afla în Costa Rica, alături de Alina Bica. Udrea: „Circul, laşilor, pe unde vreau eu, câtă vreme sunt cetăţean liber”

După Alina Bica, și Elena Udrea a plecat în Costa Rica! Dezvăluirea e făcută de jurnaliștii de la Rise Project. Acesștia publică un document din care reiese că Udrea a aterizat pe aeroportul internațional San Juan în urmă cu o săptămână, pe 7 februarie 2018.

RomaniaTV.net
15 feb. 2018, 20:07

UPDATE: După apariția în presă a informației că e în America Centrală, Udrea a reacționat virulent. Ea spune că se află în vacanță și că va reveni în România când își termină treaba.

”Dupa ce a iesit un rahat cu dezvaluirile despre abuzurile din justitie, dupa ce Sistemul a dat sah mat, si Kovesi a umilit iar toti marii politicieni si conducatori ai tarii(bravo ei), presa e gata sa mearga pe manipulare si sa faca subiect cu Elena Udrea, ca sa se schimbe tema si sa nu mai vorbessca nimeni despre ce se intampla in Romania.

Trec peste intrebarea cum e posibil sa primesti informatii despre prezenta unei persoane libere, despre unde circula ea prin lume???Raman la intrebarea, pe unde umblu?

Si va spun lasilor, pe unde vreau eu, cata vreme sunt un cetatean liber, chiar si al unei tari care nu mai respecta nimic din ceea ce inseamna libertatea si drepturile cetatenilor.

Nu am fugit nicaieri ca nu aveam de ce sa fug, ca nu ma oprea nimic sa calatoresc prin lume, pot fi oriunde vreau eu sa fiu si, sa ma intorc atunci cand imi termin treaba, vacanta, vizita etc. Lasati manipularile! Ocupati-va de ce e important pentru tara, daca vreti sa faceti ceva util. Sau, daca ati inteles ca nu aveti mari sanse de izbanda, luati-va vacanta si mergeti in Costa Rica, ca sa va lamuriti cum stau lucrurile, sa nu traiti in povestile Securitatii…”, e mesajul lui Udrea.

În schimb, avocatul său, Alexandru Chiciu, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că nu știe unde se află clienta sa. ”La acest moment nu știu unde se află Elena Udrea. Ultima oară când am vorbit cu clienta mea, respectiv înaintea termenului de la Curtea de Apel acesta mi-a spus ca se află la Atena și m-a mandatat să comunic aceste lucruri instanței și presei. De la acea dată și până acum nu am informații suplimentare. Reafirm că doamna Udrea nu are nici o interdicție. Dacă vor fi mandatat cu privire la alte lucruri vi le voi comunica.”, a spus acesta

Elena Udrea nu s-a prezentat la procesul privind finanţare ilegală a campaniei electorale din 2009, iar avocatul său a confirmat că fostul ministru a plecat în Grecia, la Atena. Jurnaliştii de la Rise Project susţin că, de fapt, ar fi în Costa Rica, la Aina Bica.

Elena Udrea a plecat din ţară. Avocatul ei susţine că nu se află în Costa Rica. Prima reacţie a fostului ministru 

Avocatul Alinei Bica, către judecătorii de la Înalta Curte: Nu s-a întors în ţară pentru că încă nu este deplasabilă

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor.

Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acționari.

Sunt doi cu totul iar celălalt acționar este și omul care a ales numele firmei din Costa Rica. Se numește Călin Silviu Pop și este un om de afaceri condamnat definitiv, în 2013,  la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanței din România. Este vorba despre dosarul de corupție al primarului din Brașov, George Scripcaru. Pop l-a denunțat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câștigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale și de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012. Firma folosită de Pop pentru a obține contractele de la Brașov se numește ASP Agregate SRL, nume similar cu cel al companiei înființate împreună cu Bica în Costa Rica, a scris Rise Project.