Elena Udrea, pe urmele lui Traian Băsescu: Şi-a cumpărat 80 de hectare de teren arabil

Elena Udrea a reuşit să cumpere un teren arabil în suprafaţă totală de 80 de hectare, după cum a declarat într-o postare pe o reţea socială.  

28 nov. 2013, 12:12
Elena Udrea, pe urmele lui Traian Băsescu: Şi-a cumpărat 80 de hectare de teren arabil

Într-o postare pe Facebook, PDL-ista se referă la ninsoarea care a venit în aceste zile, apreciind că aceasta va fi bună pentru agricultură. Mai ales că ea a devenit de curând fermieră.

Se pare că şi 2014 va fi un an bun pentru agricultură – ninsoarea a venit înaintea îngheţului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, având în vedere că am reuşit deja să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil„, a scris Elena Udrea în postarea de pe reţeaua socială.

Recent, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, a cumpărat 300 de hectare de teren agricol în localitatea Nana, din judeţul Călăraşi. Ioana Băsescu a cumpărat terenul agricol din Călăraşi la preţulde 4.500 de euro hectarul.

Achiziţia acestui teren a fost realizată cu un credit de la CEC, ceea ce a declanşat o întreagă dispută pe scena politică. Drept răspuns, Senatul a dispus înfiinţarea unei comisii care să verifice modul în care a fost contractat împrumutul de la CEC, dar şi activitatea întregii instituţii şi modul în care acordă credite de valori mari. Această verificare s-ar putea lăsa chiar cu demiterea şefului CEC, Radu Gheţea, au declarat surse parlamentare.

VEZI SI: Elena Udrea îşi amenajează cuibul de BURLĂCIŢĂ. Uite unde a fost suprinsă FOTO

Ce avere are Elena Udrea

În iunie, deputatul Elena Udrea a postat o nouă declaraţie de avere pe site-ul Camerei Deputaţilor, care să-i reflecte avutul în conformitate cu noul său statut, acela de femeie divorţată.

Astfel, Elena Udrea a trecut în declaraţia de avere un teren intravilan de 4.412,51 metri pătraţi. Udrea mai deţine integral un teren de 5.000 de metri pătraţi, tot în Bucureşti, tot în urma partajului, deputatul având şi al treilea teren de 115 m².

De pe urma divorţului, democrat-liberala a devenit proprietara a 50% dintr-un teren cu o suprafaţă de 596 m², în Bucureşti. Dacă înainte de partaj, Udrea era proprietara a jumătate din două suprafeţe ce însumau peste 300 m², acum este singura deţinătoare a acestor terenuri deoarece Cocoş a renunţat la partea sa.

Înainte de divorţ, respectiv partaj, Elena Udrea deţinea în nume propriu un apartament de 60 m². Acum a devenit şi singura proprietară a unei case de 169 m², după ce Cocoş a renunţat la jumătatea sa. Drept compensaţie, Udrea a renunţat la jumătate dintr-un apartament de 98 m².

În urma partajului, Udrea îşi păstrează maşinile deţinute, un Fiat 500 şi un Mercedes. Se pare că aceste schimburi făcute între Dorin Cocoş şi Elena Udrea nu au fost şi de natură pecuniară deoarece conturile deputatului PDL nu au suferit modificări substanţiale. Astfel, Udrea are două conturi în euro, de 427.000 Euro şi 60.000 €, şi unul de 1.270.000 de lei. În schimb, Dorin Cocoş a rămas „proprietarul” unic al unei datorii de 500.000 €, pe care trebuie să o achite până în 2021 lui Dinu Pescariu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Elena Udrea deţine şi bijuterii din aur şi argint dobândite până în 2013, în valoare de 50.000 de euro.

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat, în 10 iunie 2013, la notar. „Decizia de a ne despărţi vine după o analiză îndelungată şi profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor de viitor a fiecăruia dintre noi. Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut împreună necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil. De astăzi, mergem pe drumuri separate, dar păstrăm prietenia şi parteneriatul solid construite în ultimii 15 ani, rămânând în cele mai bune relaţii. Mulţumim familiilor şi prietenilor care ne-au fost şi ne sunt alături şi rugăm pe toţi cei care ar putea fi interesaţi de acest subiect să dea dovadă de înţelegere faţă de noi şi să ne respecte intimitatea”, menţionau cei doi, la acea dată, într-un comunicat.