Elena Udrea şi Alina Bica îşi plătesc scump libertatea. Onorarii uriaşe pentru avocaţii care le reprezintă în Costa Rica

Elena Udrea şi Alina Bica dau onorarii colosale pentru avocaţii care încearcă să le obţină libertatea în Costa Rica. Potrivit România TV, sumele plătite de cele două sunt între 10.000 şi 15.000 de euro.

19 oct. 2018, 10:57
Elena Udrea şi Alina Bica îşi plătesc scump libertatea. Onorarii uriaşe pentru avocaţii care le reprezintă în Costa Rica

Elena Udrea plăteşte bani grei pentru a scăpa de arest şi de o posibilă extrădare în România. Potrivit România TV, ea scoate din buzunar suma de 10.000 de euro pentru avocatul ales să o reprezinte în tribunalul din San Jose.

De cealaltă parte, Alina Bica plăteşte 15.000 de euro pentru apărare, asta şi pentru că fosta şefă a DIICOT are împreună cu soţul afaceri prospere în continuare. Soţul fostei şefe DIICOT, stabilit de asemenea în Costa Rica, deţine cea mai mare plantaţie de afine din România: 15 hectare, în judeţul Braşov.

Pe lângă afacerea din România care merge strună, Bica şi soţul ei au înfiinţat şi în Costa Rica o firmă ce se ocupă de import-export, agricultură și creșterea animalelor. Cei doi s-au asociat cu alţi doi afacerişti români controversaţi, unul dinttre ei fiind Călin Silviu Pop, condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

În ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, averea ei a fost deja pusă sub sechestru de procurori. Chiar dacă averea Elenei Udrea s-a diminuat, totuşi, potrivit datelor de la Registrul Comertului, ea mai are aproximativ 10.000 de metri pătraţi în Bucureşti, bijuterii de 100.000 de euro si două maşini de lux.