Elena Udrea: Ştiu exact cum a ajuns Livia Stanciu şefa ICCJ şi nu-i face onoare

Elena Udrea a declarat, luni, că ştie cum a ajuns fosta preşedintă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, prima dată la şefia instituţiei "şi nu-i face onoare", anunţând că va da mai multe detalii în acest sens după 11 decembrie.

05 dec. 2016, 16:05
Elena Udrea: Ştiu exact cum a ajuns Livia Stanciu şefa ICCJ şi nu-i face onoare

„Eu ştiu exact cum a ajuns doamna Stanciu prima dată şefa ICCJ şi nu-i face onoare”, a afirmat Elena Udrea, la gandul.info. Ea a nu a dorit să dea detalii, spunând că o va face după data alegerilor pentru a nu „bruia” campania.

Udrea a precizat că a fost implicată atât în numirea Codruţei Kovesi, cât şi a Liviei Stanciu.

„Sunt lucruri pe care oamenii aceştia evident că nu-şi doresc să se afle. Au încercat să-i elimine pe toţi cei cei care ştiu lucuri despre ei, ar fi putut să îi împiedice să îşi exercite puterea aşa cum o exercită acum”, a susţinut Udrea, adăugând că aceasta a fost miza scoaterii din politică a lui Traian Băsescu sau a atacurilor la adresa sa şi a celor din jurul fostului preşedinte.

Ea a adăugat că este foarte greu să ajungi judecător la Înalta Curte fără susţinerea SRI, magistraţii fiind obligaţi să întoarcă „favorul”.

Udrea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis „atârnă de sforile sistemului”.

„Pentru că domnul Iohannis are o imunitate care va dura doar cât va fi în funcţie, deşi dânsul a spus că o renunţe la imunitate când era în campanie, dar în campanie politicienii spun lucruri trăsnite. Dar soţia dânsului nu are imunitate şi scrie într-o hotărâre judecătorească, ce-i drept în civil, dar scrie că soţia dânsului şi soacra au folosit documente false la dobândirea unor imobile ale familiei, lucru care poate fi oricând cercetat de DNA. Pe de altă parte, eu ştiu cum ICCJ, prin doamna Livia Stanciu, a trenat judecarea incompatibilităţii domnului Iohannis până când acesta a ajuns preşedinte. Dacă se judeca înainte atunci soluţia cred că ar fi fost alta. S-a amânat de doamna Stanciu la intervenţia domnului Coldea”, a explicat deputatul.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, acuzaţii dure la adresa unui judecător al CCR: Mă duc la procurorul general şi o denunţ VIDEO