Elena Udrea: Turnătorii sunt şi laşi. Dacă ar avea o minimă onoare, nu s-ar spovedi doar când sunt prinşi

Elena Udrea critică într-o nouă postare pe Facebook modalitatea în care procurorii reuşesc să obţină denunţuri împotriva politicienilor cărora le fac dosare pe bandă rulantă şi îi acuză pe afaceriştii care fac dezvăluirile menite să-i ajute să obţină pedepse mai mici de laşitate şi de lipsă de "minimă onoare".

31 mart. 2016, 07:55
Elena Udrea: Turnătorii sunt şi laşi. Dacă ar avea o minimă onoare, nu s-ar spovedi doar când sunt prinşi

Elena Udrea arată în postarea sa că denunţătorii care „toarnă” politicieni pe la parchete sunt de multe ori cei care au iniţiativa de a-i mitui şi că nu sunt forţaţi de nimeni să o facă. În plus, fostul ministru subliniază că şi politicienii acceptă „colaborările” pentru că trebuie să ducă bani la partide.

Conform legii, pentru a beneficia de impunitate de pe urma denunturilor facute, denuntatorul trebuie sa fi fost fortat de catre denuntat sa faca fapta. Asa ca oamenii de afaceri care toarna politicieni declara ca le-ar fi dat acestora bani ori altceva vreodata, deoarece „au fost obligati”…

Nu ma mira aceasta minciuna, pentru ca un turnator este si un las. Altfel, daca ar avea o minima onoare, ar avea „mustrarile de constiinta” imediat ce a dat mita, ar merge din proprie initiativa la parchet, nu ar astepta sa fie prins ca sa se „spovedeasca” si sa scape, astfel, si fara pedeapsa si cu toti banii pe care i-a furat.

In realitate, oamenii de afaceri „fac coada” la usa unui ministru, primar, presedinte CJ etc., pentru a-i propune bani, ajutor in campanii, avantaje, orice. Este o competitie intre oamenii de afaceri pentru a fi in apropierea ori a fi bagat in seama de un politician la care au interese, nici vorba sa ii preseze cineva.

Iar politicienii, tot de regula, sfarsesc prin a accepta „colaborarea” pentru ca au de dus bani la partid, au campanii electorale de facut etc.

Acesta este adevarul pe care nimeni nu il spune, tot din cauza fricii care a amutit pe toata lumea„, a scris Elena Udrea pe reţeaua de socializare.

Traian Băsescu: Posibilii capi mafioţi, prin înţelegere cu DNA, sunt în libertate şi cu toţi banii furaţi în buzunar