Elev musulman eminent, ARESTAT pentru o invenţie care i-a speriat pe americani VIDEO

Profesorii au crezut că invenţia elevului musulman este o bombă. Cazul puştiului din Texas face vâlvă în Statele Unite, iar Obama l-a invitat la Casa Albă, iar fondatorul Facebook i-a spus că vrea să îl cunoască.

17 sept. 2015, 14:38

Ahmed Mohamed, de 14 ani, s-a trezit în cătuşe la liceul său din Texas, după ce şi-a adus ceasul, invenţie proprie, la ora de inginerie, potrivit România TV.

„Cred că ştie toată lumea, eu sunt cel care a fabricat un ceas şi a avut mari necazuri din această cauză! Am făcut ceasul ca să îmi impresionez profesoara, dar când l-a văzut, ea s-a speriat”, a spus elevul inventator.

„Super ceas”, a scris preşedintele Barack Obama pe contul său de Twitter, şi l-a invitat pe Ahmed la Casa Albă. La rândul său, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a chemat pe micul inventator la sediul reţelei sale, în California. Talentul şi ambiţia de a construi ceva merită aplauze, nu cătuşe, a scris Zuckerberg, fireşte, pe pagina sa de facebook.

Jenaţi, poliţiştii texani care l-au arestat pe tânărul musulman au explicat că profesorii şi elevii sunt sfătuiţi să raporteze orice obiect sau colet suspect, cum a fost şi cazul ceasului!, a explicat Larry Boyd, şeful poliţiei din Irving, Texas. Trăim vremuri în care nu mai poţi aduce astfel de lucruri în scoli… Fireşte, am văzut lucruri teribile care s-au petrecut în ţara noastră, aşa că am dat dovadă de vigilenţă.


Jenaţi, poliţiştii texani care l-au arestat pe tânărul musulman au explicat că profesorii şi elevii sunt sfătuiţi să raporteze orice obiect sau colet suspect, „cum a fost şi cazul ceasului!”, a explicat Larry Boyd, şeful poliţiei din Irving, Texas. „Trăim vremuri în care nu mai poţi aduce astfel de lucruri în scoli… Fireşte, am văzut lucruri teribile care s-au petrecut în ţara noastră, aşa că am dat dovadă de vigilenţă”, a adăugat el.

Păţania elevului musulman, dar mai ales imaginile cu el în cătuşe, au făcut înfuriat milioane de oameni care şi-au exprimat solidaritatea cu adolescentul inventator.