Elev român, geniul care merge să înveţe la Oxford. Profesorul lui: Un elev atipic, care este dotat de la natură

La doar 18 ani, un băiat din Râmnicu Vâlcea a dovedit că visurile pot deveni realitate. Băiatul, un geniu în matematică, a fost admis la prestigioasa universitate Oxford. A concurat cu peste 1.800 de elevi din toate colţurile lumii, dar a dovedit uşor că este cel mai bun.

RomaniaTV.net
25 ian. 2016, 14:40
Elev român, geniul care merge să înveţe la Oxford. Profesorul lui: Un elev atipic, care este dotat de la natură

Laurenţiu a primit vestea cea mare chiar de ziua lui.

„Am primit-o chiar cu o zi înainte de a împlini 18 ani. Am fost foarte bucuros deşi nu pot să nu spun că speram la un răspuns pozitiv fiindcă am văzut reacţiile profesorilor care m-au intervievat. Mi-am îndeplinit un vis”, a declarat Laurenţiu Ploscaru. 

Băiatul se trage dintr-o familie cu venituri modeste. Încă din clasa a treia, a dovedit că este un luptător şi a început să câştige zeci de medalii, inclusiv aurul la Olimpiada Balcanică de Matematică. Profesorii de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, din Râmnicu Vâlcea sunt mândri că au un asemenea elev.

„Un elev atipic, care este dotat de la natură. Mândrie sigur, nemulţumire pentru că suntem depăşiţi de elevii care trec pe aici pe la noi. Peste trei – patru ani de zile, chiar şi acum, pot să-i cer sfaturi”, a declarat Constantin Drugan, director Colegiul Naţional Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea.

„Când eram prin clasa a V-a îmi povestea profesorul că cei mai buni elevi din ţară se strâng, dau nişte teste de selecţie şi cei mai buni şase merg la olimpiade internaţionale. Şi gândul meu era atunci: mamă, oare cum or fi copiii ăia?”, a marturisit Laurentiu.

Laurenţiu nu este doar un geniu în matematică, el are zece la aproape toate materiile. Secretul, spune el, este tot matematica, pentru că îl ajută să gândească logic. La Oxford, el a concurat cu peste 1.800 de elevi din lume.