ELEVA DISPĂRUTĂ A FOST GĂSITĂ în tren. Vezi de unde se întorcea Iulia Ionescu

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită de angajaţii CFR într-un tren care venea de la Suceava. Fata, îmbrăcată în haine de călugăriţă, a fost coborâtă din tren la Focşani, pentru ca poliţia să o identifice. În urma verificărilor, Poliţia a anunţat că fata descoperită în tren este Iulia Ionescu, eleva dată dispărută miercuri, şi va fi adusă în Capitală de autorităţi.

15 feb. 2014, 17:46
ELEVA DISPĂRUTĂ A FOST GĂSITĂ în tren. Vezi de unde se întorcea Iulia Ionescu

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Iulia Cristina Ionescu, elevă la colegiul naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, dispărută de câteva zile, a fost recunoscută de şeful de tren. Ea s-a urcat în tren la Suceava. Fata era singură, nu are semne de maltratare, iar acum se află în siguranţă.

Un martor, despre eleva dispărută: S-a urcat într-un autocar însoţită de două persoane

„În jurul orei 17, angajatul CFR Călători a identificat-o. Probabil că s-a gândit că este posibil să fie ea, era îmbrăcată în haine de călugăriţă. Imediat a fost anunţată poliţia, care a urcat în tren la Bacău. Însoţită de poliţie a coborât în Focşani„, a declarat pentru România TV Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR.

Iulia Ionescu ar fi contactat-o sâmbătă, în jurul orei 16, pe mama ei, cerându-i scuze şi spunându-i că se întoarce acasă.

Poliţia: Eleva dispărută din Bucureşti nu a fost victima niciunei infracţiuni VIDEO

Telefoanele părinţilor au fost interceptate de poliţie, iar atunci când fata a sunat la părinţi, autorităţile au localizat-o.

Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova – Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gară de un bărbat şi el îmbrăcat în haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, potrivit Mediafax.

Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Declaraţiile TATĂLUI IULIEI IONESCU după ce fiica sa a fost găsită: Bucuria mea este mare

Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.

„S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu”, a spus Catană.

Şeful de tren a anunţat Poliţia la 112, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.

UPDATE Patriarhie: Arhiepiscopia Sucevei infirmă că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire în judeţ

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru Mediafax că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.

Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat la rândul lor în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Stoica a mai spus că l-a contactat personal pe şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) Suceava, Florin Catană, pentru a afla mai multe despre călugărul despre care s-a spus că a însoţit-o pe fată la gară şi i-a luat bilet. Catană i-a spus reprezentantului Patriarhiei că informaţia o are de la un lucrător al său, care a văzut un călugăr cumpărând un bilet de tren, dar nu poate spune cu certitudine că acesta avea legătură cu cazul, a mai spus Stoica.

Patriarhia este interesată să afle dacă există o mănăstire sau un singur călugăr care a primit-o pe tânără fără să anunţe autorităţile, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că o astfel de încălcare a disciplinei bisericeşti ar fi sancţionată.

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost recunoscută de şeful de tren care a anunţat Poliţia.

Eleva în vârstă de 15 ani a dispărut miercuri, în drum spre liceul la care învată, Colegiul „Sfântul Sava”. Poliţia Capitalei a organizat, în premieră, o celulă de criză. Fata a fost căutată în spitalele şi mănăstirile din jurul Capitalei, însă nici urmă de ea. Surse din anchetă au spus că tânăra ar fi lăsat mamei un bilet în care i-a spus că vrea să se călugărească.