Elevă olimpică notată cu 3,40 la Evaluarea Naţională. Ce notă a primit după contestaţie

Publicat: Miercuri, 27 Iunie 2018 10:25 // Actualizat: Miercuri, 27 Iunie 2018 10:39 // Sursa: romaniatv.net

O elevă olimpică din judeţul Gorj a avut un adevărat şoc când şi-a văzut nota la proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.

Adriana Mihaela Sgurescu, care a absolvit Şcoala Gimnazială din Albeni, a fot notată cu nota 3,40 la Limba si literatura română. Aceasta a fost bulversată pentru că se aştepta la o notă foarte mare. Ea a depus contestaţie, iar nota a fost majorată cu şase puncte.

Lucrarea a fost recorectată şi s-a constatat că s-a comis o greşeală de către profesorul evaluator. Lucrările elevilor din Gorj au fost corectate de către profesorii din judeţul Hunedoara.

„Când s-au afişat rezultatele, fata fiind olimpică, elevă de 10 la Albeni, am sunat şi s-a verificat pe lucrare, în baza de date. S-a transcris greşit din borderou o altă notă. S-au uitat la alt număr de lucrare şi au pus nota altei lucrări. Nu ai cum să greşeşti cu atât. Nu este normal ca un copil să treacă printr-un asemenea stres", a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, potrivit adevărul.ro.

Aceasta a mai precizat că profesorul care a greşit nu va mai avea dreptul să corecteze lucrări timp de 5 ani şi riscă chiar diminuarea salariului.

Adriana Mihaela Sgurescu a reprezentat judeţul Gorj la Olimpiada Naţională „Universul Cunoaşterii prin lectură" .

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
contestaţie elevă olimpică Evaluare Naţională
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6650
RON
19 Nov
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H