INCREDIBIL. Elevă răpită de la moaştele Sf. Parascheva, OBLIGATĂ să cerşească în Capitală

O adolescentă de 14 ani din Iaşi a fost ademenită de trei indivizi, în perioada sărbătorii de Sfânta Parascheva, din zona Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi obligată să cerşească în Capitală.

02 nov. 2013, 10:47
INCREDIBIL. Elevă răpită de la moaştele Sf. Parascheva, OBLIGATĂ să cerşească în Capitală

Doi bărbaţi şi o femeie originari din Bucureşti au fost arestaţi de judecători, fiind acuzaţi de trafic de minori. Florin Lăzăriuc, Gheorghe Buruiană şi Simona Valache au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Iaşi după ce, timp de mai bine de un an, au exploatat o adolescentă de 14 ani din Iaşi. Minora a fost obligată în tot acest timp să cerşească în diferite zone din Bucureşti, fiind bătută, violată sau maltratată fizic de către cei trei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Adolescenta din Iaşi ar fi fost racolată de cele trei persoane în octombrie 2012. Atunci, fata se afla în zona Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în perioada sărbătorii de Sfânta Parascheva. Cei trei ar fi venit la Iaşi special pentru a racola copii şi i-au promis minorei că, dacă vor merge cu ei în Bucureşti, va câştiga sume importante.

CITEŞTE ŞI COŞMARUL unei tinere de 14 ani: sechestrată şi violată de nouă bărbaţi, timp de două săptămâni

Ajunsă acolo, victima a fost plasată în diferite zone ale Capitalei pentru a cerşi, cel mai frecvent stând în zona Gării de Nord. Când nu câştiga îndeajuns de mulţi bani sau când nu respecta indicaţiile primite de la traficanţii săi, care o tratau ca pe o sclavă, fata era lovită cu sălbăticie sau chiar mutilată, spun oamenii legii. Una dintre pedepsele la care recurgeau indivizii era de a o arde cu ţigara pe fată în diferite zone ale corpului. De asemenea, în decurs de un an cât a stat captivă în Bucureşti, fata a fost violată de mai multe ori de către traficanţi.

Supravegheată cu sfinţenie până acum, fata a reuşit să scape din mâinile traficanţilor în urmă cu câteva zile. A reuşit cu greu să ajungă înapoi la Iaşi, oprindu-se la părinţi şi povestindu-le calvarul prin care a trecut. Pentru că era într-o stare fizică şi psihică deplorabilă, fata a fost internată la spital, iar la începutul acestei săptămâni procurorii au fost sesizaţi cu privire la acest caz.

Au urmat descinderi efectuate la Bucureşti, de unde au fost ridicaţi cei trei suspecţi şi aduşi la Iaşi. Iniţial ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care propuşi Tribunalului spre arestare preventivă.