Elevi INTOXICAŢI la şcoală, după deratizare. Un copil a ajuns la spital

Aproximativ 100 de elevi au fost evacuaţi, miercuri, dintr-o şcoală din Dragoteşti, Gorj, după ce mai mulţi copii s-au plâns că se simt rău, încă de la prima oră. Un copil a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat ca urmare a faptul că, după utilizarea de substanţe pentru deratizare, încăperile nu au fost aerisite corespunzător.

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 10:10
Elevi INTOXICAŢI la şcoală, după deratizare. Un copil a ajuns la spital

Cinci elevi au început să se simtă rău şi să acuze dureri de cap, iar unul dintre ei, în vârstă de 10 ani, a ajuns la spital cu ambulanţa, după ce o învăţătoare a sunat la 112. Copilul a fost transportat la spitalul din Turceni, unde a fost stabilizat de medici.

Cei din conducerea şcolii au explicat că marţi după-amiază în incinta şcolii au fost folosite substanţe pentru deratizare şi că incidentul de miercuri a fost, cel mai probabil, urmare a faptului că angajaţii şcolii nu au aerisit încăperile corespunzător.

Potrivit şefului ISJ Gorj, Ion Işfan, elevilor li s-a făcut rău în timpul orelor din cauza mirosului foarte puternic emanat de substanţele chimice cu care s-a făcut dezinsecţia în sălile de curs. Ancheta ISJ va scoate la iveală din ce cauză li s-a făcut rău copiilor şi cine se face vinovat de situaţie.

„Am trimis imediat un inspector pentru a vedea ce s-a întâmplat. Am înţeles că este vorba despre un singur copil de clasa a II-a, acesta având anumite stări de rău. Dezinsecţia ţine de primărie, noi nu avem nicio implicare. Inspectoratul Şcolar a trimis acolo o persoană care să se intereseze dacă elevii sunt în regulă. Noi ştim că nu au voie să folosească substanţe periculoase, care să pună viaţa în pericol, dar aşa cum v-am spus, dezinsecţia nu ţine de noi. Pe noi nu ne priveşte cum au fost făcute lucrurile, important este să nu fie afectaţi elevii”, a declarat Ion Işfan.

Managerul Spitalului din Turceni, Dragoş Haţegan, a precizat că la unitatea medicală a ajuns un singur elev în vârstă de 10 ani care prezenta senzaţie de vomă. Acesta a fost perfuzat şi este sub supraveghere medicală, nefiind necesară internarea în spital.