Elevi tunşi de profesoara de matematică

Doi elevi din clasa a şaptea de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti au fost tunşi în clasă de profesoara de matematică, aceasta considerând că băieţii aveau părul prea lung. Conducerea colegiului va efectua cercetări în acest caz.

10 nov. 2017, 18:02
Elevi tunşi de profesoara de matematică

 Doi elevi din clasa a şaptea de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti au fost tunşi la şcoală, în sala de clasă, de profesoara de matematică. Incidentul a fost relatat, pe o reţea de socializare, de deputatul USR, Dan Rădulescu, acesta precizând că a fost sunat de tatăl unui elev care i-a povestit întâmplarea.

„Astăzi (vineri – n.r.), m-a sunat Razvan Ioniţă. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a şaptea la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti. De o bună bucată de vreme era tachinat de doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuţul nu corespundea – avea părul lung. Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu şi nu”, scrie deputatul.

Rădulescu spune că fiul celui care l-a sunat, dar şi un alt coleg, au fost tunşi după ce alţi elevi au fost puşi să le măsoare lungimea părului.

„A pus câţiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă şi l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de. Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria şi reacţiona cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă şi un ochi, o ureche sau o mână, fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic că gestul său necugetat poate lăsa urme adânci în dezvoltarea psiho-emoţională a celor doi adolescenţi! Nici că, în urma unei plângeri la poliţie – care şi sper să se întâmple – poate fi acuzată de vătămare corporală….Consider că această doamnă profesoară nu onorează învăţământul românesc!”, mai scrie Rădulescu.

Directorul Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza Ploieşti, Rodica Popescu, a declarat că a fost informată telefonic despre această situaţie şi luni va fi convocată o comisie care va ancheta situaţia.

„Am fost informată telefonic că s-ar fi întâmplat o astfel de situaţie. Sunt la o activitate, la Bucureşti. Nu ştiu dacă aşa au stat lucrurile sau nu. Luni vom face o comisie care va ancheta situaţia. Au fost părinţii la şcoală. Vom convoca profesorul, părinţii”, a declarat Popescu, potrivit Mediafax.

Directorul a mai spus că la nivelul unităţii de învăţământ există un regulament intern prin care băieţii nu au voie să aibă părul mai lung de cinci centimetri.

„Pot să vă spun că avem un regulament intern. Elevii sunt obligaţi să aibă uniformă, ţinută decentă, iar băieţii nu au voie cu părul mai mare de 5 centimetri”, a mai spus Rodica Popescu.

Poliţia Prahova nu a primit nicio sesizare în acest caz.

La jumătatea lunii octombrie, mai mulţi elevi de clasele a 11-a şi a 12- de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoşi din clasă şi din şcoală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimişi să se tundă sau să se bărbierească.

Citeşte şi Profesoară, acuzată că a jignit o elevă. Poliţiştii fac cercetări pentru purtare abuzivă