Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a vor face o PREGĂTIRE SPECIALĂ pentru examenele naţionale

Elevii din anii terminali de la gimnaziu şi liceu vor începe pregătirea pentru examenele naţionale după terminarea semestrului al II-lea, în cadrul unor clase de pregătire pentru examenele naţionale, potrivit Ministerului Educaţiei. Mai mult, orele suplimentare vor putea fi folosite de profesorii care nu şi-au completat normele didactice.

29 oct. 2013, 21:34
Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a vor face o PREGĂTIRE SPECIALĂ pentru examenele naţionale

Ministerul Educaţiei a anunţat că, pentru perioada 16 iunie – 20 iunie 2014, conducerile şcolilor vor atribui profesorilor care predau la clasa a VIII-a şi care nu au norma didactică completă sarcina de a pregăti elevii pentru Evaluarea Naţională, precum şi pentru admiterea în clasa a IX-a, la liceu.

CITEŞTE ŞI: Priorităţile anului şcolar 2013-2014 sunt INSPECŢIA LA CLASĂ şi EVALUĂRILE CONSTANTE

De asemenea, în perioada 2 iunie – 20 iunie 2014, liceenii vor face ore de pregătire pentru Bacalaureat 2014, iar profesorii de specialitate se vor implica în organizarea şi desfăşurarea probelor de aptitudini şi a probei de verificare a cunoştinţelor de limbi moderne sau materne, prevăzute în calendarul admiterii în clasa a IX-a. VEZI AICI nota Ministerului Educaţiei

Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, iar Evaluarea Naţională va începe pe 23 iunie. Elevii din clasa a XII-a vor termina cursurile pe 30 mai, urmând ca examenul de bacalaureat să înceapă pe 10 iunie.

Vezi şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Vezi CALENDARUL aprobat de Ministerul Educaţiei