Elevii de la o şcoală din Vâlcea refuză să se ducă la cursuri de frica învăţătoarei

Situaţie extrem de gravă la o şcoală din judeţul Vâlcea. O clasă întreagă de elevi nu a început nici acum cursurile. Copiii au fost ţinuţi acasă de părinţi de frica învăţătoarei, despre care spun că îi bate şi îi tunde ca să-i pedepsească.

22 sept. 2014, 06:02
Elevii de la o şcoală din Vâlcea refuză să se ducă la cursuri de frica învăţătoarei

Elevii de clasa a III-a de la Şcoala Generală din comuna Popeşti, judeţul Vâlcea, nu au mers la cursuri toată săptămâna trecuta, potrivit România TV. Părinţii au decis să nu îi ducă la şcoală până când învăţătoarea lor nu va fi mutată la o altă unitate de învăţământ.

În 2012, dascălul a fost cercetat penal pentru acte de violenţă asupra a şase elevi, pe care i-a bătut şi i-a tuns. Procurorii au descoperit atunci că femeia se afla sub tratament psihotic şi avea discernamântul diminuat. Au decis să îi dea doar o amendă.

În 2013, învăţătoarea a fost detaşată la o altă şcoală din judeţul Vâlcea, însă anul acesta a revenit în comuna Popeşti, spre disperarea părinţilor copiilor maltrataţi. În ciuda reclamaţiilor făcute, chiar şi la Inspectoratul Şcolar,  învăţătoarea se încăpăţânează să rămână în şcoală. Conducerea unităţii de învăţământ încearcă să o convingă să iasă la pensie anticipat pe caz de boală, însă părinţii se gândesc să-i mute pe micuţi la o altă şcoală din judeţ.

CITEŞTE ŞI: O PROFESOARĂ din Iaşi a fost condamnată la ÎNCHISOARE după ce doi elevi au murit VIDEO