Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi

După ce o elevă de la un liceu din Covasna a fost ameninţată şi huiduită de către colegii maghiari, pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, de Ziua Maghiarilor, un alt incident a avut loc între elevii români şi cei maghiari. Câţiva copii de clasa a V-a susţin că au fost umiliţi de colegii de la secţia maghiară.

22 mart. 2013, 14:01
Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi

Trei elevi de clasa a V-a din Covasna şi-au pictat faţa în culorile tricolorului, de Ziua Maghiarilor, potrivit România TV. Fapta lor i-a înfuriat pe colegii de la secţia maghiară, care i-au pus pe cei trei să se spele pe faţă, să îngenuncheze în faţa lor şi să-şi ceară scuze. Copiii s-au plâns dirigintei, care le-a spus că, probabil, colegii lor au făcut o doar glumă.

În această situaţie s-a ajuns după ce o eleva de clasa a a IX-a, tot din Covasna, a purtat o bentiţă tricoloră pe 15 martie, după ce pe data de 1 decembrie colegii ei unguri au venit la şcoală cu tricouri pe care aveau imprimată harta Ungariei Mari. Fata a fost huiduită de colegii maghiari şi ameninţată pe o reţea de socializare.

Vineri au avut loc mai multe acţiuni de solidaritate cu eleva din Covasna, în mai multe oraşe din ţară.