Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi

Publicat: Vineri, 22 Martie 2013 16:01 // Actualizat: Vineri, 22 Martie 2013 16:01 // Sursa: RTV.net

După ce o elevă de la un liceu din Covasna a fost ameninţată şi huiduită de către colegii maghiari, pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, de Ziua Maghiarilor, un alt incident a avut loc între elevii români şi cei maghiari. Câţiva copii de clasa a V-a susţin că au fost umiliţi de colegii de la secţia maghiară.

Foto: RomaniaTv

Trei elevi de clasa a V-a din Covasna şi-au pictat faţa în culorile tricolorului, de Ziua Maghiarilor, potrivit România TV. Fapta lor i-a înfuriat pe colegii de la secţia maghiară, care i-au pus pe cei trei să se spele pe faţă, să îngenuncheze în faţa lor şi să-şi ceară scuze. Copiii s-au plâns dirigintei, care le-a spus că, probabil, colegii lor au făcut o doar glumă.

În această situaţie s-a ajuns după ce o eleva de clasa a a IX-a, tot din Covasna, a purtat o bentiţă tricoloră pe 15 martie, după ce pe data de 1 decembrie colegii ei unguri au venit la şcoală cu tricouri pe care aveau imprimată harta Ungariei Mari. Fata a fost huiduită de colegii maghiari şi ameninţată pe o reţea de socializare.

Vineri au avut loc mai multe acţiuni de solidaritate cu eleva din Covasna, în mai multe oraşe din ţară.

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mar 11:06
...fetiţa cu bentiţă tricoloră de la liceul “Korosi Csoma Sandor” din Covasna. Citeşte şi: Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi Source Article from ...
22 mar 20:50
Răspunde | Votează email 3 email
Natan Mutu
Romani de pretutindeni, haideti sa ne ridicam si sa facem ceva, sa stopam odata pentru totdeauna nesimtirea si nemernicia bozgorilor. Avem tot dreptul sa fim romani patrioti in propria tara.
22 mar 18:18
Răspunde | Votează email 4 email
Nutzu Remus
Daca s ar trezi un Vlad Tepes ar fi paduri intregi de unguri si tigani trasi in tepe cele mai mari rusini ale poprului Roman.
22 mar 17:55
...Stallone. Acesta are ca accesoriu bentiţa tricoloră şi e pregătit de un război în toată regula. Citeşte şi Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi De...
22 mar 16:18
Răspunde | Votează email 0 email
myeconomist
tablete ieftine afla pe M Y E C O N O M I S T info
1
EUR
4.6830
RON
17 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H