Elevii stau acasă din cauza ninsorilor. 79 de unităţi de învăţământ din Botoşani şi Vaslui, închise

Inspectoratele şcolare judeţene din Botoşani şi Vaslui au anunţat că activitatea a fost suspendată, miercuri, în 79 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit Ministerului Educaţiei, joi, nu se vor face cursuri în zece şcoli din Botoşani.

19 dec. 2012, 15:17
Elevii stau acasă din cauza ninsorilor. 79 de unităţi de învăţământ din Botoşani şi Vaslui, închise

Astfel, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, miercuri, până la ora 15.00, activitatea a 79 de unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani şi Vaslui era afectată de condiţiile meteorologice improprii.

În judeţul Botoşani, cursurile au fost suspendate, miercuri, în 72 de şcoli, în timp ce în Vaslui nu se face ore în şapte unităţi şcolare. În total, în cele două judeţe, 7.886 de elevi şi preşcolari au rămas acasă, scrie Mediafax.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a aprobat, pentru joi, suspendarea cursurilor în zece şcoli, numărul elevilor/preşcolarilor care vor rămâne acasă fiind de 465. Potrivit MECTS, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice o impun.

Conform reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.