Elevilor unui liceu din Capitală li s-a INTERZIS SĂ SUNE LA 112. Vezi ce mesaj halucinant are conducerea şcolii

Elevii unui liceu din Bucureşti nu au voie să sune la 112 dacă au nevoie de ajutor. Conducerea unităţii de învăţământ i-a anunţat printr-un afiş că Ambulanţa PLUS intervine în cazul în care cineva are nevoie de îngrijiri medicale.

13 mai 2016, 12:13
Elevilor unui liceu din Capitală li s-a INTERZIS SĂ SUNE LA 112. Vezi ce mesaj halucinant are conducerea şcolii

Conducerea Liceului Nichita Stănescu din Bucureşti şi-a inştiinţat elevii că le este interzis să sune la numărul de urgenţă 112 în caz că au nevoie de îngrijiri medicale. Dacă au nevoie de o ambulanţă, copiii sunt obligaţi să anunţe personalul şcolii în vederea solicitării unei ambulanţe private.

Conducerea şcolii nu a putut fi contactată de RomaniaTV.net pentru un punct de vedere.

Marian Banu: Obligația directorului este ca atunci când se întâmplă ceva să sune la 112

Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu a transmis unităților de învățământ nicio notă referitoare la modul în care se acordă ajutorul medical, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției Marian Banu.

„Punctul de vedere al ISMB este următorul: nu am transmis nicio adresă, nicio notă referitoare la serviciul de salvare Puls. Nu am transmis nicio notă referitoare la modul în care se acordă ajutorul medical, pentru orice problemă care înseamnă violență, pătrunderea abuzivă în școli, incendiu, copil rănit, copil cu probleme se sună la 112, unde este un dispecerat și se stabilește decizia de urgență”, a spus Banu.

Potrivit acestuia, obligația directorilor unităților de învățământ este aceea ca în momentul în care se întâmplă ceva deosebit să sune la serviciul 112.

„Obligația directorului unității de învățământ este ca în momentul în care se întâmplă ceva cu totul deosebit să sune la 112. Prima obligație a unui director când se întâmplă ceva este să sune la 112”, a explicat inspectorul.

Marian Banu a spus că primăriile, așa cum asigură paza unităților de învățământ, pot asigura și alte servicii inclusiv cele de salvare.