Elevul din Teleorman acuzat că a lovit o profesoară a fost arestat preventiv

Elevul de 16 ani, acuzat că a lovit o profesoară la Şcoala Poroschia din judeţul Teleorman a fost arestat. Sentinţa judecătorilor din Alexandria poate fi contestată la Tribunalul Teleorman. Anchetatorii au extins cercetările în cazul lui şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii şi liniştii pubice. De asemenea, atât el, cât şi alţi doi elevi ai aceleiaşi şcoli s-au ales cu nota patru la purtare şi riscă să repete anul. 

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 13:30
Elevul din Teleorman acuzat că a lovit o profesoară a fost arestat preventiv

Adolescentul de 16 ani, elev la şcoala generală din Poroschia, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, pentru 30 de zile. Ceilalţi doi colegi ai săi sunt cercetaşi în continuare în libertate pentru infracţiuni de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii şi liniştii pubice.

Toţi cei trei elevi au primit nota 4 la purtare pe primul semestru, în urma deciziei Consiliului Profesoral al unităţii de învăţământ, a anunţat Inspectoratul Şcolar Teleorman.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o şcoală din comuna Poroschia, judeţul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită şi lovită de elevi. În clasă se aflau şi alţi elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Citeşte şi: Profesoară batjocorită şi lovită de un elev. Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru profesori

Profesoara agresată este cadru didactic suplinitor la Şcoala Poroschia şi este în primul an de învăţământ. A susţinut examenul de titularizare anul acesta şi a obţinut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe şcoli.

Clasa în care a avut loc incidentul este cunoscută ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hărţuirea cadrului didactic, arată inspectorii ISJ.

În urma incidentului, profesoara a refuzat să depună plângere penală la Poliţie, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală, astfel că aceasta va preda, în continuare, la clasa cu probleme.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut Guvernului măsuri de protecţie pentru profesori, după cazul din Teleorman.