Elicopter moldovean capturat de talibani: Forţele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă

Patru persoane și-au pierdut viața în urma capturării marți seara a elicopterului MI-17, aparținând unei companii aeriene private din Republica Moldova, în provincia Faryab, din nordul Afganistanului, relatează miercuri Jurnal.md, indicând că un bilanț anterior consemna trei morți, între care, posibil, și un cetățean moldovean.

25 nov. 2015, 12:15
Elicopter moldovean capturat de talibani: Forţele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă

Reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, proprietara aparatului de zbor, au anunțat că elicopterul se afla în Afganistan în baza unui contract cu guvernul american, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Operaţiune a poliţiei moldoveneşti împotriva unei grupări paramilitare. Pregătea atacuri asupra instituţiilor statului

Elicopterul de tip MI-17, produs în 2007, cu 21 de persoane la bord, a fost doborât de talibani. Elicopterul efectua o misiune civilă de transportare a ajutorului umanitar. Echipajul elicopterului era compus din trei cetățeni moldoveni: Groza Oleg, Buruiană Ionel și Crihan Mihail, primii doi fiind piloți, iar al treilea, inginer secund.

Forțele de securitate afgane, care au lansat o operațiune de salvare a ostaticilor, au găsit epava elicopterului și patru cadavre, printre care se presupune că ar fi și un cetățean moldovean. Nu se știe nimic despre restul persoanelor capturate de către insurgenții talibani. În regiunea respectivă erau în total trei aparate de zbor moldovene, unul dintre acestea îndeplinea o misiune a ONU, iar celelalte două efectuau zboruri civile în baza unor contracte cu guvernul american.

Citeşte şi Elicopter din Republica Moldova, capturat în Afganistan. Trei MORŢI, 18 ostatici luaţi de talibani