Elicopter prăbuşit în Alpii elveţieni. Două persoane au murit şi una a fost rănită

Un elicopter al armatei elvețiene s-a prăbușit miercuri în Alpii Elvețieni, în pasul Gothard, celebrul punct de trecere între nordul și sudul Europei. În urma prăbuşirii aparatului două persoane au murit, iar asistentul de zbor este rănit, potrivit presei elveţiene, a anunțat Ministerul elvețian al Apărării elveţian.

28 sept. 2016, 13:33

Tragedia s-a produs în cantonul Ticino, din sudul Elveției, miercuri, în jurul prânzului, a precizat Ministerul armatei.

O oficialitate a Executivului cantonal din Ticino, Norman Gobbi, a informat că aparatul de zbor al armatei era un elicopter Super Puma.

Pilotul şi copilotul au murit în urma prăbuşirii elicopterului, iar un asistent de zbor a supravieţuit şi este rănit.


Citeşte şi Elicopter militar PRĂBUŞIT. Bilanţ tragic: 6 MORŢI

Acest incident are loc la aproape o lună după prăbușirea unui avion de luptă al armatei elvețiene, un F/A-18 care efectua un exercițiu împreună cu un alt avion în Alpii Elvețieni. Pilotul a murit.

Un alt accident s-a produs în iunie, când două avioane de luptă de tip Tiger F-5E s-au ciocnit în timpul unui exercițiu de antrenament în Olanda și unul dintre aceste avioane a luat foc și s-a prăbușit. Pilotul a reușit să se catapulteze.

Elicopterul Super Puma se fabrică în Franţa. Este folosit de către armata elveţiană pentru operaţiuni de salvare şi în cazuri de dezastre naturale, potrivit site-ului Swiss Air Foce. Are doi piloţi şi poate transporta până la 18 pasageri, adaugă aceeaşi sursă. Site-ul a mai precizat că, „în caz de urgenţă sau de prăbuşire, elicopterul Super Puma este echipat cu tehnologie modernă şi echipament de securitate.