Elicopter prăbuşit la Turda. Pasagerii au scăpat GALERIE FOTO

Un elicopter de mici dimensiuni, folosit la activităţi agricole, s-a prăbuşit la Turda.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 08:56

UPDATE Una dintre cele două persoane rănite după ce un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Turda, judeţul Cluj, va fi transportată la spital, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Sursa citată a precizat că, în urma evaluării medicale de la locul în care un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit, unul dintre cei doi ocupanţi ai elicopterului va fi transportat la spital, pentru investigaţii suplimentare.

„Elicopterul este prăbuşit pe timpul unor activităţi agricole, respectiv irigat. Noi am intervenit acolo cu o autospecială de stingere şi descarcerare, o ambulanţă SMURD pentru victime multiple şi un echipaj SAJ, dar piloţii au ieşit singuri din elicopter, nu prezintă probleme medicale; ei sunt evaluaţi de către medici”, a spus Andrei Biriş.

„Bărbatul este conştient şi prezintă leziuni care nu îi pun viaţa în pericol”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Cea de-a doua persoană care se afla în elicopter în momentul accidentului a fost evaluată de medici, dar nu a suferit răni care să impună transportul său la spital.

_____________

La bordul aparatului se aflau două persoane, care au scăpat cu viaţă, potrivit postului de ştiri.

„In urma unui apel pe numarul 112, in dispeceratul ISU Cluj s-a anuntat faptul ca un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activitati agricole, s-a prabusit in zona unui deal de pe raza municipiului Turda.

Imediat au fost alertate o autospeciala de complexa de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor, 1 ambulanta SMURD pentru victime multiple (ATPVM) si 1 echipaj medical SAJ.

In urma verificarilor, in elicopter se aflau 2 persoane, care au iesit din interiorul aeronavei si nu prezinta probleme medicale.

In acest moment, cei 2 ocupanti sunt evaluati de echipajul medical SAJ, iar la daca situatia acestora o va impune vor fi transportati la spital”, potrivit ISU Cluj.