ELICOPTER PRĂBUŞIT: Prognostic rezervat pentru cei doi supravieţuitori

Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi sâmbătă noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare, prognosticul în ambele cazuri fiind rezervat.

22 nov. 2014, 11:08
ELICOPTER PRĂBUŞIT: Prognostic rezervat pentru cei doi supravieţuitori

Prognosticul medicilor este destul de rezervat în cazul celor doi militari care au supravieţuit accidentului aviatic de la Mălâncrav, a declarat sâmbătă dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde răniţii au fost aduşi vineri seară.

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

După ce vineri seara amandoi au fost operaţi, sâmbătă, unul dintre ei a fost supus la o nouă intervenţie.

O echipă de la Spitalul Militar a venit la Spitalul de Arşi pentru a face o bronhoscopie, întrucât în plămânul bărbatului se afla un corp străin.

Cei doi au suferit arsuri de gradul II şi III pe 40% din suprafaţa corpului.

Au venit aseara doi bărbaţi în jur de 40 de ani, cu arsuri în jur de 40%. Unul din ei este cu un traumatism facial, cu arsură de gradul III şi cel de-al doilea are mai puţină arsură profundă, însă are o fractură de radius. Toate au fost rezolvate aseară. Cel cu arsură profundă va mai fi operat luni. Prognosticul este destul de rezervat„, a declarat medicul de la Spitalul de Arşi.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. „Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore”, a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.

Comandorul va mai fi operat, întrucât la investigaţii a fost descoperit un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. El este, în continuare intubat, a mai spus medicul.

Şi Valentin Bora a fost operat sâmbătă noaptea. „Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri”, a precizat dr. Niţescu.

Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile.