Elicopter SMURD prăbuşit în Mamaia: Cum a fost găsit copilotul în lacul Siutghiol

Copilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a fost găsit pe fundul lacului, fixat de scaunul desprins de pe aeronavă. Bărbatul era legat cu centura de siguranță, la șase metri adâncime și aproximativ 250 metri depărtare de mal.

16 dec. 2014, 07:04
Elicopter SMURD prăbuşit în Mamaia: Cum a fost găsit copilotul în lacul Siutghiol

Unul dintre scafandrii care a participat la operaţiunea de recuperare a corpurilor celor patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol a declarat că intervenţia salvatorilor a fost extrem de dificilă.

Am găsit cea de-a doua victimă (copilotul – n.r.) legată de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, vizibilitatea foarte scăzută, temperatura apei de două grade Celsius, foarte mult mâl, depăşeşte jumătate de metru. Temperatura rece a făcut ca intervenţia să fie foarte dificilă. Am găsit pe fundul lacului bucăţi din elicopter, iar într-un final am reuşit să găsim şi cea de-a doua victimă„, a declarat scafandrul.

Copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus cu şalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, de către echipele de intervenţie. Medicii aflaţi la faţa locului au început imediat masajul cardiac, însă, din păcate, nu au putut să îi salveze viaţa.

Un martor a declarat că elicopterul SMURD s-a apropiat foarte lin de lacul Siutghiol, iar impactul cu apa a fost, de asemenea, lin, după care botul aparatului de zbor s-a răsucit, moment în care coada s-ar fi rupt. El a mai spus că la aproximativ zece minute după prăbuşirea elicopterului, „au ieşit la suprafaţă patru capete, care strigau după ajutor”.

Elicopterul care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol, a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012 şi a fost transferat în urmă cu o lună pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Declaraţiile CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR la tragedia aviatică VIDEO