Elicopterul care a preluat două gravide, solicitat şi la alte cazuri, a renunţat din cauza zăpezii

Reprezentanţii de pe elicopterul SMURD care a preluat două femei însărcinate din judeţul Buzău pentru a le transporta la spital spun că au fost solicitaţi şi la alte cazuri, însă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu au mai intervenit, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 18:09
Elicopterul care a preluat două gravide, solicitat şi la alte cazuri, a renunţat din cauza zăpezii

Potrivit paramedicului SMURD Constantin Olteanu de pe elicopterul MAI, ar mai fi fost şi alte cazuri medicale care ar fi necesitat transportul cu elicopterul până la Buzău, însă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu s-au efectuat şi alte intervenţii, cu excepţia celor două gravide.

„Am fost solicitaţi să aducem două paciente din localitatea Luciu. Una era gravidă în 30 de săptămâni şi avea sângerări, iar cealaltă era aproape de termen. Ar mai fi fost vorba şi de alte cazuri de urgenţă, însă vremea s-a înrăutăţit şi abia ne mai putem întoarce în siguranţă la bază”, a precizat medicul echipajului SMURD.

Două femei însărcinate, una cu sângerări, din localitatea buzoiană Luciu au fost transportate, luni după-amiază, cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţaan Buzău.

Astfel, cele două femei gravide au fost aduse, pe rând, la Buzău, elicopterul MAI aterizând pe un teren aparţinând unei unităţi militare. Prima a fost adusă femeia cu sângerări, cu o sarcină de 30 de săptămâni, fiind apoi preluată de o ambulanţă şi transportată la Maternitatea din Buzău.

La circa 30 de minute, elicopterul a aterizat pentru a o aduce pe cea de-a doua femeie, însărcinată în 32 de săptămâni, care ar putea naşte în perioada următoare.