Elina Svitolina scrie istorie după ce a bătut-o pe Halep. E prima jucătoare care câştigă trei turnee Premier 5 într-un sezon

Elina Svitolina, a cincea favorită şi numărul 5 mondial, a cucerit, duminică, titlul în proba de simplu de la Rogers Cup (Toronto), după ce a învins-o, scor 6-4, 6-0, pe Caroline Wozniacki din Danemarca, cap de serie numărul 6 şi locul 6 WTA, în finala competiţiei.

13 aug. 2017, 19:34
Elina Svitolina scrie istorie după ce a bătut-o pe Halep. E prima jucătoare care câştigă trei turnee Premier 5 într-un sezon

Elina Svitolina a ajuns, astfel, la cinci titluri cucerite în 2017 şi, totodată, la al treilea de categorie WTA Premier 5. Sportiva în vârstă de 22 de ani a devenit prima jucătoare din istorie care câştigă trei turnee Premier 5 într-un sezon: Dubai, Roma şi Toronto.

Premiul pentru finalistă la Toronto este de 243.920 de dolari, iar pentru câştigătoare, 501.975 de dolari. Finalista primeşte 585 de puncte WTA, iar învingătorea, 900 de puncte.

Citeşte şi Simona Halep, cea mai severă înfrângere din ultimii patru ani. Ce a declarat după eliminarea de la Toronto

În 2016, Rogers Cup s-a desfăşurat la Montreal, iar competiţia a fost câştigată de către Simona Halep. La această ediţie, românca s-a oprit în semifinale, fiind învinsă, duminică dimineaţă, cu scorul de 6-1, 6-1, de către Elina Svitolina.