Un alpinist a murit în Munţii Făgăraş după ce a căzut de la înălţime UPDATE

Un alpinist în vârstă de 50 de ani, care se antrena pe creasta Munţilor Făgăraş, s-a împiedicat de un colţar şi a căzut într-o prăpastie, sâmbătă după-amiază, fiind chemat elicopterul SMURD pentru a-l salva, însă victima nu a răspus manevrelor de resuscitare.

05 mart. 2016, 12:52
Un alpinist a murit în Munţii Făgăraş după ce a căzut de la înălţime UPDATE

UPDATE „Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a declarat decesul bărbatului în vârstă de 50 de ani”, a afirmat Bianca Săbău, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

UPDATE Turistul accidentat sâmbătă, în munții Făgăraș, este în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de către echipele de salvatori, a declarat Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, citat de Agerpres.

Salvamontiștii așteaptă la Bâlea Lac, preluarea rănitului de elicopterul SMURD, sosit de la București. 

Bărbatul accidentat a căzut de la înălțime, în zona Văiuga, din munții Făgărașului. Acesta face parte dintr-un grup mai mare de turiști, care se aflau în zonă.

Salvamontiștii au reușit să ajungă în zona Văiuga, din munții Făgărașului, unde se află un turist accidentat după ce a căzut de la înălțime, a declarat sâmbătă, Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Turistul este conștient, dar are nevoie de ajutorul unui medic. Pentru transportul lui la un spital, salvamontiștii au chemat în ajutor un elicopter de la București, pentru că elicopterul de la Târgu Mureș nu este disponibil.

„Echipele de salvamontiști au ajuns la turistul rănit. Turistul accidentat comunică cu noi, dar nu putem preciza cu exactitate diagnosticul, pentru asta este nevoie de un medic. De aceea, am chemat în ajutor un elicopter SMURD de la București”, a explicat Adrian David.