Polonia a învins Elveţia la loviturile de departajare şi s-a calificat în sferturi la Euro 2016

ELVETIA - POLONIA, primul meci din optimi, s-a decis după loviturile de departajare. Polonia s-a calificat în sferturi la Euro, după ce a învins cu 5-4 Elveția la penalty-uri. După 120 de minute, scorul a fost 1-1.  

RomaniaTV.net
25 iun. 2016, 15:38
Polonia a învins Elveţia la loviturile de departajare şi s-a calificat în sferturi la Euro 2016

UPDATE. Polonia a învins Elveția la loviturile de departajare și s-a calificat în sferturi la Euro

Reprezentativa Poloniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în urma loviturilor de departajare, sâmbătă, la Saint-Etienne.

În primele 90 de minute pentru Polonia a înscris Blaszczykowski, în minutul 39, în timp ce elveţienii au egalat în minutul 82 prin Xhaqiri, care a marcat din foarfecă.

La loviturile de departajare, pentru Elveţia au transformat Lichsteiner, Shaqiri, Schar, Rodriguez, iar Xhaka a ratat. Pentru Polonia au înscris Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski şi Krychowiak.

Meciul Elveţia – Polonia, disputat la Saint-Etienne, primul din optimile Campionatului European, a intrat în prelungiri, la finalul celor 90 de minute de joc scorul fiind egal, 1-1.

Polonezii au deschis scorul în minutul 39 prin Blaszczykowski, elveţienii egalând în minutul 82 prin Xhaqiri, care a marcat din foarfecă.

Învingătoarea acestei partide va juca în sferturi cu echipa câştigătoare din meciul dintre Croaţia şi Portugalia, programat la ora 22.00.

Elveţia şi Polonia se vor întâlni azi, de la ora 16:00, pe stadionul Geoffroy-Guichard dinSaint-Etienne, în primul meci din optimile de finală ale EURO 2016.

Ambele echipe sunt prezente în premieră în această fază a competiţiei, Elveţia venind de pe locul al doilea din Grupa A, după 1-0 cu Albania, 1-1 cu România şi 0-0 cu Franţa, iar Polonia de pe poziţia secundă în Grupa C, după 1-0 cu Irlanda de Nord, 0-0 cu Germania şi 1-0 cu Ucraina.

Polonia este una dintre cele trei echipe care nu au primit până acum gol la EURO 2016.

În cele zece meciuri directe, Elveţia are o singură victorie, cinci meciuri s-au încheiat la egalitate, iar Polonia s-a impus de patru ori (20-11 golaveraj).

Cel mai recent meci dintre cele două a fost un meci amical disputat în noiembrie 2014 la Wroclaw, încheiat cu 2-2. Fabian Frei a egalat târziu pentru oaspeţi, după ce coechipierul său Josip Drmic deschisese scorul. Artur Jedrzejczyk şi Arkadiusz Milik au marcat pentru Polonia atunci.

Meciul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg.

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, nu are probleme de lot, în schimb, selecţionerul polonez Adam Nawalka nu va putea conta pe Bartosz Kapustka, suspendat, şi nici pe portarul Wojciech Szczesny, în continuare accidentat.

ELVETIA – POLONIA LIVE STREAMING DOLCE SPORT EURO 2016. Echipele probabile:

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schaer, Djourou, Rodriguez – Behrami, G. Xhaka, Dzemaili – Shaqiri, Embolo, Mehmedi

Polonia: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski, Krychowiak, Grosicki – Milik, Lewandowski

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Elveția – Polonia se joacă sîmbătă, 16 iunie de la ora 16:00. Contează foarte puțin că Polonia este favorită la casele de pariuri. Meciul dă „semnale” că va fi unul de la egal la egal neamical.

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Elveția și Polonia au demonstrat de-a lungul fazei grupelor că pot juca de la egal la egal cu principalele favorite ale Campionatului European.

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Echipa din „Țara Cantoanelor” a terminat la egalitate, 0-0, cu Franța, iar Polonia a reușit același scor împoriva Germaniei.

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Deznodămîntul primei „optimi” de la Euro este foarte greu de anticipat, mai ales că ambele echipe pun mare accent pe faza defensivă. Elveția a încasat un gol de-a lungul fazei grupelor, cel marcat din penalty de Bogdan Stancu.

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Există probabilitatea să vedem un meci lung, care ar putea fi decis de loviturile de departajare. Cota pentru un astfel de eveniment este de 9,2.

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Apărarea este punctul forte al Poloniei. În ultimele 4 meciuri n-a încasat nici un gol!

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016.  2-2 a fost rezultatul ultimei partide directe dintre cele două echipe. Aceasta a avut loc pe 18.11.2014 la Wroclaw

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Elveția n-a învins pînă în prezent Polonia. A pierdut de trei ori și a remizat o dată

ELVETIA-POLONIA LIVE VIDEO OPTIMI EURO 2016. Portarul Wojciech Szczesny s-a accidentat după primul meci din faza grupelor și este încă indisponibil

Echipele probabile:

Elveția (4-2-3-1): Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemali, Mehmedi – Embolo. Antrenor: Vladimir Petkovic.

Polonia (4-4-2): Fabianski – Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Krychowiak, Jodlowiec, Kapustka – Milik, Lewandowski. Antrenor: Adam Nawalka.

Ultimele 3 meciuri Elveția:

11.06.2016 Albania – Elveția 0-1
15.06.2016 România – Elveția       1-1
19.06.2016 Elveția – Franța   0-0

Ultimele 3 meciuri Polonia

12.06.2016 Polonia – Irlanda de Nord    1-0

16.06.2016 Germania – Polonia     0-0
21.06.2016 Ucraina – Polonia        0-1