Embargou parţial redus: Rusia reia importurile de mere, pere şi gutui din Republica Moldova

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, Rosselhoznadzor, anunță că din 7 august Federaţia Rusă reia, parţial, importul de mere, pere și gutui din Republica Moldova, potrivit independent.md.

06 aug. 2015, 15:00
Embargou parţial redus: Rusia reia importurile de mere, pere şi gutui din Republica Moldova

Rosselhoznadzor scoate parțial embargoul la mere, pere și gutui impus Republicii Moldova. De asemenea, serviciul rus anunță că de vineri ar putea cădea embargoul la caise, cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbe.

De anularea parțială a embargoului beneficiază 17 firme din Republica Moldova. Serviciul federal rus informează, totodată, că în cazul în care vor fi încălcate normele sanitare, exportul va fi sistat.

În luna februarie curent Federaţia Rusă a ridicat embargoul la mere pentru zece firme. De asemenea, Rosselhoznadzor anunța că întreprinderile din raioanele din stânga Nistrului, Grigoriopol, Dubăsari, Kamenca, Râbnița și Slobozia, vor putea exporta mere în Federația Rusă, potrivit independent.md.

Citeşte şi Rusia interzice importul de fructe din Republica Moldova

Până în prezent, Federația Rusă a impus restricții la importul de fructe proaspete, carne și vin din Moldova. În plus, la 1 septembrie 2014, autoritățile ruse au introdus taxe vamale de import pentru anumite mărfuri moldovenești, inclusiv vin, carne, legume, fructe și cereale.

Autorităţile de la Chişinău au declarat, în repetate rânduri, că interdicţiile impuse de Moscova poartă un caracter politic, şi nu economic şi au fost stabilite ca urmare a semnării de către ţara noastră a Acordului de Asociere cu UE.