Emil Boc a cântat la xilofon, kalimba şi harpă în Cluj VIDEO

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a cântat, miercuri, în Piaţa Muzeului din oraş, la diverse instrumente create din lemn de un grup de artişti - xilofon, kalimba şi harpă -, în cadrul unui proiect de artă în spaţiul public intitulat "Oraşul vizibil", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 nov. 2013, 15:34
Emil Boc a cântat la xilofon, kalimba şi harpă în Cluj VIDEO

Primarul Emil Boc a participat, miercuri, în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, la lansarea celei de-a patra ediţii a proiectului „Oraşul vizibil”, iniţiat de Fundaţia „Altart”, în care au fost expuse lucrări ale unor artişti clujeni.

Primarul a cântat la un xilofon, la o harpă şi la kalimba, instrument specific african, instrumentele muzicale fiind aduse acolo de un grup de artişti.

„Te simţi relaxat şi liber. Mai că nu mi-ar veni să mai plec de aici, transmit prin muzică un spirit de libertate şi creativitate în acelaşi timp”, a spus Boc, după ce a cântat la xilofon şi kalimba.

Potrivit acestuia, „Oraşul vizibil” este un proiect unic în România, care arată forţa artistică şi creativă a municipiului Cluj-Napoca.

„Avem oameni cu talent, care dau tendinţa în artă şi care trebuie respectaţi şi mă bucur că au coborât între oameni cu arta şi modul lor de expresie. Ne simţim bine alături de ei, asemenea manifestări întăresc sentimentul de libertate şi creativitate”, a subliniat Emil Boc.

Bogdan Rakolcza, unul dintre artiştii care i-au explicat lui Boc cum trebuie să cânte, a declarat, la rândul său, că instalaţia muzicală încurajează oamenii să experimenteze muzica în spaţiul public.

„Instalaţia invită la joacă, fiind limitată la câteva note care produc un efect armonic împreună. Am realizat noi aceste instrumente mai primitive inspirate din cultura africană şi universală”, a explicat Rakolcza.

Instrumentele muzicale din lemn vor rămâne în Piaţa Muzeului timp de o săptămână, perioadă în care clujenii pot să cânte la ele.