Emil Boc, despre finanţarea campaniilor electorale ale PDL de către Dorin Cocoş: Trebuie verificat

Emil Boc susţine că Elena Udrea îşi va demonstra nevinovăţia în faţa instanţei. El a mai spus că de când Udrea se află în arest preventiv nu a luat legătura cu ea, însă o va face dacă va avea ocazia să ajungă la Bucureşti. Despre afirmaţiile lui Dorin Cocoş că a finanţat campaniile electorale ale PDF, fostul preşedinte democrat-liberal Emil Boc a declarat că trebuie verificate "scriptele oficiale ale partidului".

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 11:19
Emil Boc, despre finanţarea campaniilor electorale ale PDL de către Dorin Cocoş: Trebuie verificat

Emil Bos a declarat, miercuri, că Întrebat dacă a vorbit cu Elena Udrea de când aceasta se află în arest la domiciliu, Emil Boc a răspuns: „Nu am vorbit de când este în arest la domiciliu. Dacă o să ajung la Bucureşti sau o să am ocazia, evident că o să încerc să iau legătura”, a subliniat fostul premier.

Întrebat, miercuri, cum comentează declaraţiile Elenei Udrea, potrivit cărora Dorin Cocoş ar fi finanţat campaniile electorale ale PDL şi dacă ştia că acesta ar fi dat bani la PDL, Emil Boc a spus că informaţiile trebuie căutate în „scriptele oficiale ale partidului”.

 

„Dacă a dat, trebuie să ne uităm în scriptele oficiale ale partidului. Acolo există toate informaţiile oficiale, alte date eu nu am despre campania electorală. Ceea ce ştiu, este ceea ce există în scriptele oficiale ale partidului, alte detalii şi alte nuanţe nu am”, a spus Boc.

Elena Udrea a mers, miercuri, de la ICCJ, unde s-a judecat cererea DNA de arestare a fostului ministru în dosarul „Gala Bute”. La ieşirea din sediul ICCJ, Elena Udrea a declarat ca avea cunoştinţă de faptul că fostul soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş, a finanţat campaniile electorale ale PDL.

„Nu este un secret, aşa se finanţează campaniile electorale, de ce vă faceţi toţi că nu ştiţi. Toată clasa politică, toată presa şi toată lumea se preface că nu ştie cum se finanţează campaniile. Întrebaţi-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum şi-au finanţat campaniile. La fel”, a spus Udrea.

Întrebată dacă Blaga ştia că Dorin Cocoş finanţează PDL, Udrea a spus că trebuie întrebat Vasile Blaga despre acest lucru.

Ulterior, preşedintele PDL Vasile Blaga, copreşedinte PNL, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dorin Cocoş „nu a adus niciun ban la partid” şi că nu a avut niciun fel de relaţie cu acesta, adăugând că „cine a cotizat e pe lista oficială”.