Emil Imre, campion olimpic cu o singură pereche de patine

Emil Imre, sportivul care a adus României o medalie de aur şi una de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), a reuşit aceste performanţe cu toate că el are o singură pereche de patine.

21 feb. 2013, 19:11
Emil Imre, campion olimpic cu o singură pereche de patine

Patinatorul Emil Imre a ajuns campion la short-track la FOTE 2013, în ciuda faptului că foloseşte, şi la antrenamente, şi în competiţie, o singură pereche de patine. Culmea este că nu face acest lucru determinat de vreo superstiţie, ci de simplul fapt că aceasta este singura pereche pe care o are, scrie Gândul.

Emil Imre, în vârstă de 17 ani, a câştigat proba de 1.000 metri din cadrul competiţiei de short-track de la FOTE şi a sosit al doilea în finala la 500 de metri. El a dezvăluit, cu amărăciune în glas, că nu îşi permite o pereche de patine pentru antrenamente şi alta pentru competiţii, chiar dacă de la Poiana Braşov a plecat direct la Campionatele Mondiale de short-track pentru juniori din Polonia.

Ar fi trebuit să am cel puţin încă o pereche de patine, dar mi s-a spus că nu sunt bani, aşa că asta e, ce să facem?„, a spus campionul, care speră să facă o figură onorabilă la Mondiale.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, şi secretarul general Ion Dobrescu spun că nu este vina lor că Emil nu are cel puţin două perechi de patine şi arată cu degetul spre Federaţia Română de Patinaj. Federaţia respinge, însă, acuzaţiile potrivit cărora nu pune la dispoziţia sportivilor echipamentul necesar.

COSR îl va răsplăti pe Emil Imre cu 5.000 de euro pentru performanţa de la FOTE 2013, pe lângă cei 3.600 de lei pe care sportivul îi va primi de la stat, 2.200 de lei pentru medalia de aur şi 1.400 de lei pentru cea de argint.

Octavian Morariu a precizat că Emil Imre va mai primi 5.000 de euro de la COSR, dacă va obţine medalii, de orice culoare, şi la Campionatele Mondiale din Polonia.