Actriţa Emilia Popescu trăieşte o DRAMĂ URIAŞĂ. „E atât de greu să supravieţuieşti…”

Emilia Popescu este angajată la Teatrul de Comedie şi nu are nicico reticenţă în a deplânge condiţia actorului din România.

23 aug. 2017, 14:24
Actriţa Emilia Popescu trăieşte o DRAMĂ URIAŞĂ.  „E atât de greu să supravieţuieşti…”

Emilia Popescu spune că la cei 50 de ani pe care îi are şi la experienţa acumulată pe marile scene, primeşte lunar un salariu mult prea mic.

„Sistemul te face să ajungi să spui „da” cu toată gură. Dacă e atât de greu să supravieţuieşti de la o luna la altă, da, banii sunt importanţi. În condiţiile în care un salariu la o Trattoria e de 20 de mililioane şi eu am tot atât la teatru, da, sunt importanţi. Şi sunt invidiată că am salariul atât de „mare”, alţii îl au mult mai mic… Nu e normal. Trebuie să ai un salariu civilizat. Noi nu jucăm de câţi bani avem pe statul de plata pentru că atunci s-ar închide teatrele. Pe de altă parte, există şi mulţi actori slabi şi lipsiţi de bun-simt şi care ar juca la fel de prost oricâti bani i-ai da. Şi întrebarea e de ce sunt angajaţi în teatru?!”, a declarat Emilia Popescu.

Emilia Popescu are 50 de ani iar în anii ’90 făcea senzaţie pe scenă şi pe micul ecran alături de Ştefan Bănică Jr., considerat un fel de partener tradiţional al acesteia. Bănică a rămas însă în lumea televiziunii, în timp ce Emilia a preferat teatrul, după ce a refuzat câteva propuneri de telenovele.