Emmanuel Macron, vizită în România în perioada următoare

Emmanuel Macron, președintele Franței, va veni în vizită în România în perioada următoare, au anunţat reprezentanții Administrației Prezidențiale, potrivit Agerpres.

23 iun. 2017, 10:29
Emmanuel Macron, vizită în România în perioada următoare

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul francez, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii, Iohannis l-a invitat pe Macron să vină în vizită în România, iar președintele Franței a acceptat. Vizita va avea loc în perioada următoare, iar detaliile acesteia urmează să fie stabilite, au precizat sursele citate.

După întrevederea cu Macron, Iohannis a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu omologul francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen. 

„Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor”, a afirmat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Emmanuel Macron: Eu îi asigur pe toți că România este stabilă