Au învins DESTINUL cu ajutorul SPORTULUI. Poveşti emoţionante FOTO

Destinul a fost extrem de dur cu aceşti oameni, dar cu ajutorul sportului au reuşit să-şi facă un viitor.

14 feb. 2016, 08:10

Andrei Vizitiu este elev în clasa a IX-a la un liceu din Iași, campion la tir și are zeci de diplome de la diverse concursuri, deși nu se poate ridica din scaunul cu rotile. S-a născut cu o malformație: îi lipsește o bucată de cinci centimetri din măduva spinării şi, din păcate, nici o operație nu l-ar putea ajuta să meargă. A crescut astfe obișnuit să fie destul de independent și nu a fost nici o surpriză că a refuzat să primească un profesor acasă. A preferat să meargă zilnic la școală, iar acum toată familia este mândră de rezultate lui Andrei, care acum studiază contabilitatea, la Colegiul Tehnic „Ion Hol­ban” din Iaşi. În plus, pe lângă școală, Andrei e pasionat de tir cu arcul și chiar a a obţinut două me­dalii cu premiul I şi o cupă, dar și multe alte premii la concursuri de literatură, matematică sau creativitate.

CITEŞTE ŞI TOP 10. Cele mai CIUDATE cupluri din sport FOTO

Bobby Martin tocmai a terminat facultatea, joacă fotbal american şi îşi împarte timpul liber între întâlniri şi plimbări în parc alături de fiul său, de numai patru ani. S-a născut cu un sindrom rar, întâlnit la doar 0,01% dintre nou – născuţi: Sindromul de Regresie Caudal. Altfel spus, corpul i se termină la pelvis. În pofida acestui lucru, a fost remarcat în liceu de antrenorul de fotbal. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la facultate: „Mâinile mele joacă rolul de picioare. Sunt foarte puternice. Fiind mai mic de înălţime, reuşesc să-i incomodez pe restul jucătorilor. În fotbalul american trebuie să stai foarte jos. Şi poţi fi mai jos decât mine?”.

Citeşte şi: TOP 10 cele mai tari EVENIMENTE SPORTIVE din LUME

Andrew Austen are doar 14 ani, s-a născut fără mâna dreaptă, dar participă în diverse competiţii de baschet, golf şi baseball. Iniţial, părinţii l-au împins spre fotbal, gândindu-se că îi va fi mai uşor. „Am totul, mai puţin o mână. Nu e mare lucru. Pot să fac orice îmi doresc. Oamenii spun că asta e o dizabilitate. Nu e deloc”. În prezent, Andrew ţine discursuri motivaţionale oamenilor cu dizabilităţi.

Citeşte şi: TOP 10. Cele mai CIUDATE stadioane din lume FOTO

Kyle Maynard s-a născut cu mâini care i se termină la cot şi cu picioare care se încheie la genunchi şi este, la 26 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi autori de cărţi motivaţionale, dar şi un luptător desăvârşit. Antrenorul a văzut potenţial în puştiul de 11 ani. În primul an, nu a câştigat niciun meci. Nici în al doilea. Nu a renunţat. La 14 ani devenea campion naţional. Anul trecut, Kyle a urcat pe vârful Kilimanjaro: „Acum simt că pot să fac chiar orice. Orice!”.

Jessica Cox, 29 de ani, s-a născut fără mâini dar este campioană la artele marţiale. A terminat facultatea „Magna Cum Laudae” şi a vizitat peste 17 ţări pentru a le vorbi oamenilor care nu cred că, în viaţă, poţi face performanţă sau lucruri frumoase, dacă ai un handicap.