Emoţionant. Medicul Radu Zamfir, „Eroul din Apuseni”, povesteşte cum şi-a refăcut viaţa VIDEO

"Eroul din Apuseni", medicul Radu Zamfir, povesteste la România TV cum şi-a refăcut viaţa în cei trei ani de la tragedie. A considerat că pur şi simplu s-a născut a doua oară atunci, aşa că a luat totul ca pe o nouă şansă la viaţă. În cei trei ani, a devenit pentru a doua oara tată de fata, iar acum face din nou ceea ce ştie mai bine: salvează vieţi

24 ian. 2017, 15:04
Emoţionant. Medicul Radu Zamfir, „Eroul din Apuseni”, povesteşte cum şi-a refăcut viaţa VIDEO

Ti-e teama de moarte? Normal. Trebuie sa fii nebun sa nu-ti fie teama de moarte. Dar trebuie să  o primim ca pe ceva care vine cand ii vine momentul.

Momentul 20 ianuarie 2014 a reprezentat sfarsitul pentru pilotul Adrian Iovan si rezidenta Aura Ion. Medicul Radu Zamfir a scapat cu viata, la fel si Valentin Calu, Sorin Ianceu, Catalin Pivniceru si copilotul Razvan Petrescu.

„Noi am luat un restart in acel moment. Ce s-a schimbat e ca apreciez mai mult zi de zi viata mea. Cand ma uit la peretii aia verticali care sunt pe marginea drumului si imi dau seama ca putea sa fie rau”.

Geaca de motociclist pe care o avea pe el în momentul accidentului i-a salvat viata. „M-a protejat. e Prevazuta cu protectie pentru impact, sigur, pentru motocicleta, a fost o intamplare fericita. Sunt un om norocos.

Cum te simti cu trei fete? E cam aglomeratie, fiecare isi doreste altceva si eu trebuie sa le impac pe toate. „Cea mare seamana cu sotia, cea mica se pare ca seamana cu mine. Tocmai a spus tata. A inceput sa ma revendice.

Medicul Radu Zamfir si-a deschis un cabinet medical individual si a inceput o colaborare cu o clinica privata din Constanta. In ziua in care s-au implinit 3 ani de la accidentul aviatic din Apuseni, era in sala de operatii si salva vieti. Coincidentă sau nu, un alt medic supravietuitor, Sorin Ianceu, preleva ficatul de la un pacient din Oradea pentru un transplant care s-a realizat cu succes.