Emoţionant: Primii paşi ai unui pui de urs polar, abandonat de mămica sa VIDEO

Zoo Toronto a făcut public un filmuleţ cu progresul făcut de puiul lor de urs polar, aflat în grija experţilor, după ce micuţul a fost abandonat de mămica sa.

10 ian. 2014, 16:29
Emoţionant: Primii paşi ai unui pui de urs polar, abandonat de mămica sa VIDEO

Cei doi frăţiori ai puiului de urs polar au murit la 48 de ore de la naştere, pe 9 noiembrie. Când îngrijitorii au observat că şi cel de-al treilea pui începea să se simtă din ce în ce mai rău, au luat decizia să îl adopte ei.

Echipa l-a pus pe micuţul urs într-o cameră cu climă controlată, l-a hrănit de câteva ori pe zi şi a făcut excerciţii fizice uşoare împreună cu puiul.

Pe 17 noiembrie, puiul a început să se târască, iar pe 23 noiembrie – să se rostogolească, spre fericirea îngrijitorilor săi. Iar acum, puiul a început să meargă!

În videoclip se poate vedea cum puiul se ridică pe toate lăbuţele şi face câţiva paşi. Ursuleţul bea şase sticle de lăptic pe zi şi a început să înveţe cum să mănânce din castron. Puiul a ajuns acum la 4,4 kilograme greutatea, de la 700 de grame cât avea când s-a născut.

„Sunt foarte încântaţi de progresul lui până acum. Sperăm că va creşte mare şi va deveni un alt ambasador al speciei sale, subliniind ameninţările asupra mediului arctic”, a declarat dr. Graham Crawshaw, veterinar la Zoo Torotono.