Epoca petrolului se încheie. A fost creat automobilul care merge cu apă sărată FOTO

Compania NanoFlowcell a conceput și a realizat primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată, anunță FB News Post.

10 nov. 2018, 10:38
Epoca petrolului se încheie. A fost creat automobilul care merge cu apă sărată FOTO

În prezent, automobilul Quant e-Sportlimousine este testat în mod oficial pe autostrăzile din Germania, compania creatoare a primit permisiunea necesară ca să circule în trafic ca orice alt mijloc de transport, scrie relatii.net.

Citeşte şi Se apropie ziua cea mai lungă din off road-ul românesc. Unde şi când va avea loc

Potrivit unor informații, automobilul Quant e-Sportlimousine poate atinge viteza de 100 km/h în numai 2,8 secunde.

Prin termenul de „apă sărată” nu se are în vedere apa din oceane sau mări. Într-un reactor special al mașinii sunt pregătite două soluții cu săruri de metale diferite, care acționează ca electrolit, ele sunt alimentate individual în celulele de combustie.

O serie de transformări electrochimice complexe apar pe suprafața catalizatorilor acestor celule de combustie și în rezultat se produce energia electrică.

Această electricitate este generată în mod continuu și este depozitată într-un supercondensator cu un curent scăzut de scurgere și o capacitate electrică mare, iar de acolo energia este consumată pentru a pune în mișcare patru motoare electrice.

Nuncio la Vecchia, reprezentantul companiei NanoFlowcell, a menționat:

„Calea de la primul exemplar de mașină până la un automobil de serie, căreia i se permite să circule pe toate drumurile din lume este foarte grea și îndelungată. Compania noastră, chiar dacă e foarte mică, are intenții sigure de a parcurge această cale până la final.”

Automobilul este pur ecologic. El nu folosește metale scumpe sau elemente rare. Celula conține în principal apă, săruri metalice și structuri cristaline. Toate aceste substanțe nu dăunează mediului.

Tehnologiile electrochimice și elementele combustibilului au fost create în colaborare cu specialiștii de la Bosch Engineering.

În timpul apropiat, cei de la NanoFlowcell planifică să mai producă 4 automobile Quant e-Sportlimousine, care să participe la acest program de testare.